Dobbeltspill om rushtidsavgift?

Mandag var samferdselsminister Navarsete i alle debattkanaler, hvor tema var rushtidsavgift. Det var ingen av lytterne som var i tvil om at samferdselsministeren ønsker å innføre en rushtidsavgift. Dagen før var Jens Stoltenbergs kollega, finansminister Kristin Halvorsen, i alle Trondheims medier. Der fortalte hun henrykt at hun var for en innføring av rushtidsavgift i Trondheim. 

 I går under partilederutspørringen av Jens Stoltenberg på NRK P2, uttalte derimot Stoltenberg at det ikke er fattet vedtak i Regjeringen om innføring av en rushtidsavgift. Regjeringen driver tilnærmet utpressing mot lokalpolitikerne i Bergen og Trondheim for å få dem til å innføre rushtidsavgift. De skal få mer penger til kollektivtilbud – HVIS de innfører rushtidsavgift. Samtidig svarer statsministeren at Regjeringen ikke har vedtatt rushtidsavgift på direkte spørsmål om dette. 

Burde ikke statsministeren svart at regjeringen ønsker/jobber for rushtidsavgift – eller er det slik at det bare er SV/SP i Regjeringen som går inn for dette? Eller, er det slik at Regjeringen skryter av rushtidsavgift overfor miiljøorganisasjonene, mens de i møte med kritiske velgere tyr til tekniske bortforklaringer som gir inntrykk av at dette ikke er Regjeringens politikk? 

Rushtidsavgift er en dårlig ide for de mange som må reise til jobben/barnehagen i rushtiden. Rushtidsavgift er skatt på å sitte i kø. De som har fleksible jobber, de som ikke har barn som må leveres og hentes innenfor kjernetid – de kan tilpasse sitt kjøremønster. Alle andre må bare finne seg i Regjeringen vil klemme ekstra hardt til fordi man allerede befinner seg i en tidsklemme. 

Selvfølgelig er dette upopulært, ja, så upopulært at ikke bare Høyre sier nei takk.  Jeg registrerer at dette heller ikke er populært i AP. Derfor er det ikke så rart at statsministeren vil gjemme bort Regjeringens politikk!

9 tanker om “Dobbeltspill om rushtidsavgift?”

 1. Det er typisk AP/RødGrønn politikk dette, desverre. Regjeringen ønsker å skattlegge all oppførsel og aktivitet de anser som “ikke verdig”, uten å innføre reelle alternativer.

  Det er påkrevet med et maktskifte, også i Regjeringskvartalet. Bort med NEI-mentaliteten og “forbudstankegang”, og heller inn med noen som faktisk har visjoner!

 2. Er ikke Trodheim nok stengt? Legger ned mye av kollektivtrafikk, bygger bomring rundt byen, skyhøye parkeringsavgifter i sentrum.

 3. Hei Erna
  Ønsker deg og dine et godt valg.
  Skulle ønsket at det hadde vært mere fokus på egne parti når man uttaler seg i media. Samt at lokalpolitikerne er alt for tamme og burde komme mye mere frem i slike valg.

 4. Takk for det. det er godt at noen er imot noe som dette, men hvordan kan man stoppe noe slik hvis de som sitter og styrer finner ut slik skal det være. Og hvilken garantie har man for at ikke andre skla slenge seg på denne ideen i en hestehandel for sine ideer?

 5. Det er fantastisk at Statsministeren må bortforklare/dysse ned de andre ministrenes politikk! Regjeringen minner mer og mer om en Zoo.

 6. …og den store stillheten senker seg…
  Dette valget er et lokalvalg. Vi er ikke interessert i hva sentrale politikere mener.

 7. Bra at dere begynner å våkne opp for at miljø- og klima-debatten i store trekk dreier seg om å påvinge det Norske folk venstresidens snevre politikk og ideologi.

  Bra Erna!

 8. Igjen et eksempel på at Erna Solberg bruker tiden til å hakke på regjeringspartiene, istedenfor å fortelle hva Høyre vil.

  I dette tilfelle Hva vil høyre gjøre for å redusere rushtidstrafikken i de store byene?

 9. Asbjørn:
  Høyre vil gjøre som i Oslo – bruke milliarder på kollektivutbygging.

  Dessuten må det legges til rette for el-bil (som man har begynt med i Oslo), og det må bli lettere å ikke bruke bil samtidig som det må stilles krav til at bilen blir stadig renere. Derfor er det nødvendig å satse på forskning og utvikling – synd bare at regjeringen har innført hvileskjær på det feltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *