Ap- partiet for dem som har mest fra før!

I Moss møtte jeg en 84 år gammel blind dame som selv betalte for den hjelpen hun fikk fra det private firmaet "Den lille hjelperen". Hun kjente disse hjelperne og stolte på dem. Derfor ville hun heller betale av egen lomme, selv om hun kunne ha fått kommunal hjelp. Dette var en helt vanlig pensjonist uten noe mer til overs enn de fleste andre. Burde ikke kommunen heller latt henne velge den lille hjelperen som sin hjemmehjelper?

Høyre vil ha et samfunn der valgfrihet og medbestemmelse er for alle, ikke bare for dem med den største lommeboken. Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiets politikk er for dem som har mest fra før.

Arbeiderpartiet vil ha et samfunn der de rike kan velge selv, mens resten av oss må ta til takke med det Jens Stoltenberg og LO har blitt enige om. Det er det fellesskapsløsninger betyr – at LO og Ap har blitt enige om noe i fellesskap. Denne gangen er det at alle skal med. 
Alle eldre og pleietrengende skal ha det samme velferdstilbudet, uavhengig av hva de trenger og hva de selv måtte ønske. Alle som jobber med velferd skal være ansatt i kommunen og organisert i LO. Alle elever skal gå i den samme skolen, uavhengig av deres individuelle ønsker og behov. Alle som vil ha noe annet, noe som passer bedre for dem – de må kjøpe det selv. Arbeiderpartiets politikk er usosial, segregerende og diskriminerende.

Høyres mål med velferdsstaten er at den skal hjelpe flest mulig til å stå på egne ben, skape sine egen fremtid og ha frihet til å gjøre sine egne valg. Arbeiderpartiets mål er å gjøre flest mulig mennesker avhengig av offentlig hjelp og støtte.

Høyre vil ha en helt ny måte å tenke på velferd på: Offentlig velferd skal ikke være en livsstil, men en ny sjanse til å klare seg selv! Alle skal være trygge på at det offentlige tilbudet skal dekke grunnleggende omsorgs-, helse- og utdanningsbehov og alle skal være trygge på at man ikke umyndiggjøres selv om man passerer 81.  
Høyres velferdspolitikk er å gjøre mer for dem som trenger det mest – og gi valgfrihet og medbestemmelse til alle – uavhengig av alder eller størrelse på lommeboken. Jeg mener voksne mennesker må ha frihet til å bestemme over sitt eget liv. Når du er gammel nok til at du trenger hjemmehjelp eller må flytte på sykehjem, da er du også voksen nok til å bestemme hvem som skal hjelpe deg eller hvor du vil bo.

Jens Stoltenberg og Martin Kolberg tråkker på eldre menneskers verdighet og selvrespekt når han vil nekte dem en valgfrihet som for mange er helt avgjørende for deres livskvalitet og glede. Stoltenberg sier at eldre mennesker selv skal få bestemme når de skal legge seg og når de skal stå opp. Men å velge noe så grunnleggende som hvem som skal slippe inn i hjemmet ditt eller hvilket sykehjemstilbud som passer best for deg, det skal altså forbeholdes dem som har mest fra før.  
Jeg synes det er smålig.

Valgfrihet handler egentlig om noe så vesentlig og enkelt som å gi enkeltmennesker og familier makten tilbake. Det er ikke kommunen som skal bestemme hva som er god kvalitet. Det er den som mottar tjenesten som skal bestemme om han eller hun er fornøyd. Hvis man ikke er fornøyd så kan man alltids bytte. Kommunen har ansvaret, kommunen betaler for tjenesten – men i Høyre vil vi også slippe til alle dem som har gode ideer for hvordan tjenestene kan bli bedre og mer målrettet for brukerne.  

Det er verdighet og det er å ta mennesker på alvor! 

Jens Stoltenbergs problem er ikke at han setter ideologi foran gode resultater. Problemet er at Arbeiderpartiets ideologi ikke gir gode resultater.

8 tanker om “Ap- partiet for dem som har mest fra før!”

 1. Hvorfor straffes næringsdrivende som går konkurs i norge hardere enn voldteksforbrytere (gjeldsordningsperiode 5-6 år) USA har hatt personlig konkurs med gjeldsslette i over 100 år, på tross av dette har USA hatt verdens best fungerende kredittmarked. Jeg syntes personlig konkurs burde være en rettighet i et velferdsland som norge. U.K har under 1 år gjeldsordningsperiode.. Rart at dette ikke har kommet på dagsorden før nå.. Lønner seg ikke å jobbe for gjeldsslaver slik regelverket er idag..

 2. “Ap- partiet for dem som har mest fra før!”

  Jeg må le litt. Dette utsagn fra en leder av et parti kjent for sine redere, finansbroilere og rike mennesker. Ordføreren deres i Oslo er søkkrik eks reder og skattesnyter. Du sier at det viktigste i den saken er at han angrer og vil betale for seg. Akkurat som det er et problem når man er søkkrik. Når vanlige folk gjør “feil” roper høyre på mer politi og strengere straffer. Når en av deres egne tas for kriminalitet er anger og avlat nok. Snakk om dobbelmoral.

  Ved siste valg la du stor vekt på å forsøke å lage en slags kald krig i norge ved å bevisst kalle venstresiden i norge for sosialistene, de røde og du tapte valget på den dumskapen. Har du en medierådgiver Erna så spark han/dem. Forrige valg var en katastrofe og hittils i dette valget er katastrofen enda større. Valget 2007 står mellom Ap og Frp takket være at du og rederen bare dummer dere ut.

 3. Skal høyre komme sterkt tilbake i norsk politikk må de vise en konsekvent linje i viktige saker.
  Idag tåkelegger politikerene viktige saker når de debaterer dem.
  Eksempler er kriminalitet, inntrigering av innvandrere, eldreomsorg og vei/bil avgifter.
  Disse tingene er viktige problemstillinger for folk flest, vis i GJERNINGER velgerene at dette er kjernesaker, ikke bare prat om dem.

 4. Nei, Solberg! Valgfrihet handler om å ha friheten til å velge mellom forskjellige varer og tjenester.

  La meg ta et eksempel:
  Jeg er gründer og vil selge flaskevann. Jeg kommer på den fikse idè å lage 10 flasker med forskjellig utseende. Jeg setter også forskjellig navn på flaskene. Som f.eks. Gullvann, Tørstedrikk, Kjærlighetsvann, Kildevann osv.
  Men på alle de 10 flaskene så fyller jeg NØYAKTIG det samme produktet( i dette tilfellet helt ordinært springvann ).

  DET er en flott metafor på Høyres syn i hvordan “valgfrihet” bør fortone seg når det kommer til eldreomsorgen!

  Sjelden har det engelske uttrykket “Same shit! Different wrapping!” passet bedre…

 5. Svar til Gjeldsoffer! Dersom du er i den situasjon å ha mye gjeld som ikke kan betales. Problemet med å senke dette til under et år som du foreslår er at da ville nok yrkestittelen “konkursrytter” få en renessanse. Derfor bør det være som det er, intet annet.

 6. Høyre vil ha et samfunn der valgfrihet og medbestemmelse er for… skrives til slutt i innlegget.Joda,av hvem og hvorfor er partiet høyre stiftet?Riktig,av arbeidsgivere for å ivareta interessen til arbeidsgivere.Hvorfor vanlige lønnsmottakere går hen og stemmer på norges desidert mest usosiale parti, er for meg en gåte, og har alltid vært det. Hadde det vært opp til Foss,Solberg og andre i religionen “penger” (som partiet høyre KUN snakker om)hadde norske arbeidsgivere skrudd A/S norge tilbake til 1930.”Den sterkestes rett.” Se hvem som stemmer partiet! Eller for å si det slik: de fleste pengesterke stemmer ikke RV.

 7. Veldig bra skrevet Erna, gleder meg til å se mer av dette i praksis i andre kommuner enn den høyrestyrte jeg selv bor i…

  Lokal høyrepolitiker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *