Jøss – er det lokalvalg i år??

I dag våknet jeg til Åslaug Hagas stemme – og det var faktisk ganske ok!

Åslaug har nemlig sett seg lei på at rikspolitikken har overtatt debatten i media. Kolberg og Stoltenberg fryder seg over å ”kjøre” Frp på ugjennomtenkte forslag i forhold til barnehager og barnetrygd – f.eks at Frps politikk vil sikre mer i barnetrygd til en polsk snekker som jobber i Norge enn han ville hatt i inntekt hjemme i Polen.

Frp på sin side er mest opptatt av å snakke om at vi trenger et nytt direktorat i Oslo til å styre sykehjemmene. Nok en gang er det et rikspolitisk spørsmål, norske kommunestyrer har intet de skulle ha sagt om saken. For min del tror jeg heller ikke et sekund på at vi får flere og bedre ansatte i omsorgen bare av å opprette nok et byråkrati.

I kommune-Norge er Høyre og Ap jevnstore – vi styrer begge kommuner med nær 40 prosent av landets innbyggere. Men for Jens Stoltenberg er det lettere å gyve løs på Frp enn å få oppmerksomhet om de lokalpolitiske skillene mellom oss.

Høyre går til valg på kvalitet i omsorgen. Svaret er tiltak som hver kommune må sette i verk for f.eks å sikre mer etter- og videreutdanning til sine ansatte.

Høyre går til valg på kunnskap i skolen. Svaret er bl.a at kommunestyrene må ta i bruk den kunnskapen vi nå har om resultatene på hver enkelt skole for å sette i verk lokale tiltak som kan gi elevene en enda bedre skolegang.

Statsministeren liker ikke slike debatter. De blir for konkrete for ham. Det er lettere å snakke med Frp om ting som uansett ikke kan løses av de folkevalgte som 10. september velges inn i kommunestyrer og fylkesting. Lørdag slipper han imidlertid ikke unna – da møtes vi til debatt i Trondheim. Jeg gleder meg!

13 tanker om “Jøss – er det lokalvalg i år??”

 1. “Høyre går til valg på kvalitet i omsorgen.”

  Går Høyre til valg på å øke lønnsbudsjettene for å tiltrekke de beste omsorgstalentene (jf. begrunnelsen for å betale ut store bonuser i næringslivet)?

  Eller går det an å få kvalitet for knapper og glansbilder?

  *nisselue lurer litt på dette*

 2. omsorgstjenesten – kunnskap i skolen..

  Når kommer pengene ned til den enkelte bruker… de eldre/pleietrengende og eleven… de fleste midlene går nå til drift og lønn..
  endebrukeren får glansbildene…

  Erna – har du fasiten ??

 3. Helt enig med deg Erna.

  Vi må konsentrere oss om omsorg og skole – og få slutt på den kyniske statsmonopolisimen som sosialistene står for.

  Forresten, har Stoltenberg egentlig noen politiske visjoner? Han snur jo kappen etter vinden som blåser over Youngstorget. Og gjør ikke annet enn å bryte valgløfter.

  grrrr

 4. Hei!

  Det er helt tydelig for meg at Erna Solberg er Norges neste statsminister.

  Hva er den dama lagd av egentlig? Uansett hva som skjer, så kommer hun og Høyre alltid ut av det med flagget til topps.

  Det store problemet deres før var at de samarbeidet med idiotiske Krf, som diskriminerte minoriteter og var en gammelt religiøst lodd for Høyre.

  Se på Oslo Høyre da. Hva er det Erling Lae IKKE har gjort for byens borgere?

  Som gammel sosialdemokrat i Oslo er det faen meg vanskelig for meg å gi komplimenter til Høyre, men hva er det egentlig Ap og SV har gitt denne byen vår? Ingen verdens ting!

  Og som velgere har vi makt og mulighet til å gi våre stemmer til de som faktisk gjør noe – og får det til. Så lenge Ap ikke klarer å gjøre en jobb, så synes jeg det er naturlig å stemme Høyre.

  Fred

 5. I helse norge i dag har vi mangel på ansatte men det er ikke der problemet er . problemet er at det er enormt mange som vil arbeide mer men sykehusene og pleiehjemmene har ansatte som arbeider fra 16.4% tid og opp som ikke får lov til å jobbe full tid pga, pengemangel. vi har også mange som vil arbeide i helsevesenet men lønnen er for dårlig i forhold til arbeidsmengden pga nedskjæringer over tid, Gi helsenorge mer penger øremerket til lønninger for personalet under administrasjonsnivå som vil arbeide full tid og gi dem en lønnsøkning så det monner her har dere masse skjulte resusjer.

 6. Jasså, frk. Solberg, er det lokalvalg i år? Det skulle du kanskje informere dine lakeier i Trondheim om, for maken til rikspolitisk drittpreik de presenterer i Universitetsavisa er det lenge siden jeg har lest.

 7. Hei Erna.

  Jeg har mitt arbeid i skolen og kunne med den forrige Regjeringen registrere at kårene ble stadig mer fattigslige i skolen .. på alle områder! Dette til tross for påstander om det motsatte fra ulike politikere – bl. a. fra Søren Fredrik.

  Da bestemte jeg meg for å stemme det som hadde vært min “hovedfiende” mens jeg var H-velger m.m.. Jeg har ikke angret ett eneste sekund.

  Skal H få oppslutning, nytter det ikke å forsøke å gjøre svart til hvitt og omvendt!

  Ha et valg som fortjent.

 8. Interessant at dere på nytt skal prøve å engasjere dere i norsk skole. Spennede å se hva dere konkret mener med dette. Sist gang dere var i possisjon med Clemeth, så var vel ikke erfaringene og tilbakemeldingene fra lærere, elever eller foresatte spesielt positive.

  De nasjonale prøvene er vel noe av det mest mangelfuldt planlagte makkverk som noen gang er servert skole-Norge. Har dere turt å regne ut hvor mange lærerårsverk som ble brukt til forberedelse, gjennomføring og retting av disse. Tro hvor mange vekttall dette kunne gitt i matte, engelsk og norsk ute blant lærerne?Latterlig lite gjennomtenkt, og er de nye visjonene og planene av samme kvalitet…, så fortjener dere bunnmålingene…

  Lykke til anyway.

 9. Kunnskap i skolen ordnes ikke med økt pensum for elevene, men med satsing for å få fatt i spesialutdannede lærere i de viktige fagene,- altså høyere utdannet i f.eks matte, norsk, osv. Og da må lønna for disse opp så mye at det blir attraktivt å jobbe i grunnskolen,- helt nede på småskolestadiet. De lærerne underviser nemlig ikke i grunnskolen i dag,- med enkelte hederlige unntak.

 10. Jeg er ikke enig med Åslaug Haga i mange ting, men her har hun rett.
  Dette er et kommunevalg og rikspolitikere bør avfinne seg med at de kun uttaler seg i sine respektive hjemkommuner.

  Vi er møkklei av at alle rikspolitikerne skriker i munne på hverandre som i en barnehage og om RIKSPOLITIKK. Det er ikke nå vi skal debattere rikspolitikk. det måte i så fall begrense seg til fremtidige overføringer til kommunene for det setter jo grenser for hva kommunbalpolitikere kan få til.

 11. FRP og Høyre samt KrF klarer heldigvis fint å samarbeide i min kommune ..og har dermed flertall..det er faktisk svært lite forskjell på hovedsakene i deres lokalpolitikk. Dermed fremstår enkelte blå rikspolitikere som noen vriompeiser i mine øyne når de stadig skal rakke ned på FRP. Man kommer lenger når man drar lasset sammen, tenk.

 12. I årene under borgerlig styre startet bedrifter med såkalt “utflagging” av deler av bedriften.

  Det har medført at vi som fremdeles jobber FOR, men ikke er ansatt i bedriften, er blitt annenrangs arbeidstakere. Jobbet FOR bedriften i over 30 år, men får ikke samme takken som de som er FAST ansatte.

  Arbeidsmiljøloven virker også dårligere for oss.

  Mange er usikre om de har jobb neste år eller kontraktsperiode, når kontrakt skal reforhandles.

  Ikke bra.

 13. Når skal Høyre slutte med å gyve løs på FrP? Trodde da vitterlig at dette var AP og SV sin jobb, noe de gjør med så stor iver at de glemmer at dette dreier seg om politikk. Isteden driver de en hatkampanje mot FrP, norges eneste skikkelige uprøvede parti.

  Når skal Høyre slutte å henge seg på kritikk av FrPs politikk? Når skal Høyre igjen komme seg inn på den borgerlige siden?

  Mange vil ha et parti som tør å stå på egne premisser… det gjør FrP, og derfor er de blitt farlige for AP og SV.

  Høyre har blitt altfor grått de siste 4 åra. Få tilbake blåfargen, så har du min FrP stemme tilbake igjen på nulltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *