Nå teller hver eneste stemme!

Fra rødt flertall med et knallsterkt RV i Oslo på fredag, til fremgang for Høyre og fire nye år med Erling Lae på lørdag. To sterke målinger i Bergen som bekrefter at alt ligger til rette for at Monica Mæland skal få fortsette som byrådsleder. Og gjennom uken har vi hørt gode tall både fra Stavanger, Sandefjord, Molde, Harstad og mange andre små og store kommuner.

Høyre er i fremgang, skriver avisene, og vi ligger over resultatet fra forrige kommunevalg. Erna kan smile, leser jeg mange steder. Og det gjør jeg naturligvis – selv om jeg ikke engang er kandidat ved dette valget.

Det er det 8.500 andre Høyre-medlemmer som er. Nå er det avgjørende å sikre at alle som gjennom valgkampen har likt budskapet vårt faktisk går til valglokalet og stemmer Høyre på valgdagen!

Jeg tror oppturen er en belønning for at vi har snakket så mye om lokale saker i valgkampen. Naturligvis er det ikke mulig for meg og resten av ledelsen i Høyre bare å snakke om lokale saker. Desto viktigere er det at vi i hvertfall bruker valgkampen til å snakke om temaer som kommunene faktisk har ansvar for.

På den måten har vi lyktes med å skape et tydelig bilde av hva Høyre vil, og det selv om løsningene ofte kan bli forskjellige fra kommunene til kommune. For eksempel har Høyre-styrte Oppegård i lang tid gått foran for å gi de ansatte i omsorgsyrker et kunnskapsløft, mens vi i andre kommuner ønsker å vinne makten for nettopp å gjøre det samme.

Høyre-styrte Oslo har lyktes med å løfte sine elever til Norges-toppen på mange områder. Nå søker våre lokale kandidater makten både i Trondheim, Tromsø og mange andre kommuner for å få mer åpenhet om resultatene i skolen, et kompetanseløft for lærerne og økt fokus på kunnskap og læring.

Den tredje hovedsaken har vært trygge lokalsamfunn. Skal det lokale arbeidet for tryggere og triveligere lokalsamfunn nytte, krever det at også vi på riksplan gjør jobben vår. Derfor har Høyre lagt så stor vekt på at vi må få fylt de rundt 500 ledige politiuniformene som henger på veggene på politistasjoner landet rundt.

I Rælingen fikk vår 3. kandidat, Stig Ove Voll, smertelig erfare at trygge lokalsamfunn ikke bare dreier seg om å skape økt trygghet i sentrum av storbyene. På vei hjem fra en postkasseaksjon fredag kveld ble han brutalt slått ned av fire ungdommer.

Flere politifolk alene ville ikke hindret det som skjedde, for her dreier det seg faktisk vel så mye om hvilke holdninger som har fått utvikle seg hos unge mennesker som kan gjøre noe så brutalt, ondsinnet og meningsløst som det Stig Ove ble utsatt for. Et av de lokale svarene er at kommunene må gjøre sitt for å lette arbeidet for frivillige organisasjoner som kan gi ungdommer et positivt fritidstilbud.

Nå er det litt over et døgn igjen til valglokalene stenger. Alle dere som er kandidater og aktive i partiet må nå bruke timene godt – her gjelder det å mobilisere alle som sier de vil stemme Høyre. Nesten 40 prosent av befolkningen bor i dag i kommuner med Høyre-ordfører, og alt ligger til rette for at det kan bli enda flere i de fire årene som kommer.

Lykke til med valget, og stå på til valglokalene stenger mandag kveld klokken 8!