Sarah Palin slo tilbake

Hvor mange barn har Obamas visepresident Biden?  Vet du ikke helt? Men du har kanskje fått med deg at Sarah Panlin har 5 barn, inkludert en gravid 17-åring?

Kanskje ikke uten grunn. Biden hadde alle sin barn og noen barnebarn på scenen i Denver, men hans familie var ikke noen hindring. Tvert imot det er blitt fokusert på hvordan han, da han ble enkemann, klarte å både kombinere å være kongressmedlem og enkemann med ansvar for sine sønner.

Sarah  Palin har derimot fått stort søkelys på familien. Jeg innrømmer at jeg er litt sjokkert over  hvilke spørsmål som stilles fra en del mediafolk i USA, og særlig fra kvinner i media.
F.eks hvordan skal hun klare å være visepresident og ha 5 barn samtidig?

Etter at det ble kjent hun har en gravid datter for tre dager siden har dette vært tema på alle talkshowene, og enkelte forsøker å fremstille det som et problem.

Jeg er ikke kristenkonservativ, jeg tror det er lurt å passe på å ikke bli gravid og er tilhenger av god og  relevant prevensjonsundervisning. Men når jeg i går hørte enn lett hysterisk TV kommentator på Entertainment Today mene både at det egentlig var helt diskvalifiserende for Palin at hennes 17 år gamle datter var gravid og at det ikke var noen forskjell på å dekke Palins datters graviditet enn en del av kjendisene i Hollywoods graviditet så blir jeg egentlig litt forbannet.  Jeg har forstått at likestilling i politikken i USA ligger  tilbake fra mange europeiske land, men det provoserer meg like fullt. Og det provoserer meg at kvinner som ikke står på en venstreorientert plattform både får mer kritikk og mindre kvinnestøtte en venstreorienterte kvinner.

I kveld slo Sarah til, etter et par litt usikre minutter, sto hun støtt og leverte et politisk og retorisk budskap som traff både  de forhåndsfrelste og andre. Hun stadfestet sitt budskap som etisk reformator av offentlig sektor, som dame med beina på bakken og bein i nesen. Hun var tøff, men med glimt i øyet.

Denne damen er ikke et blaff i amerikansk politikk.