Min EU-utfordring til Jens Stoltenberg

Arbeiderpartiet har gjort knefall for regjeringspartnerne i EU-saken. Det eneste nye som kom fram under regjeringspartienes pressekonferanse denne uken, var at Arbeiderpartiet kommer til å gå valg på et nei til EU-medlemskap de neste fire årene.

Arbeiderpartiet har vært helt defensive i dette spørsmålet. Regjeringen framstår som en nei-regjering, for mens det er stille fra Arbeiderpartiet, får SV og Senterpartiet argumentere fritt mot EU-direktiver.

I sin redegjørelse for hvordan fire nye år med regjeringsmakt vil se ut, skriver de rødgrønne at deres samarbeid bygger på at Norge ikke er medlem av EU. Jeg lover at Høyre vil være høylytte i EU-spørsmålet uansett hvem partiet eventuelt havner i regjering med.

Det er ikke sannsynlig at det blir noen ny EU-søknad i neste stortingsperiode. Men når Island søker EU-medlemskap, og EØS-avtalen settes under press, blir det helt feil å låse seg til å ikke ta opp saken.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=j988jueU3QM&hl=en&fs=1&]