Skolestart 17. august: Min utfordring til Jens

I morgen tidlig inntar tusenvis av nysgjerrige og lærevillige 6-åringer skolegården. Dessverre er den norske skolen ikke god nok. 1 av 5 går ut av skolen uten å kunne lese og skrive ordentlig. Det ønsker Høyre å gjøre noe med. Først og fremst gjennom å få flere, og ikke minst bedre, lærere.

Gode lærere er det viktigste for å styrke skolen. Høyre vil derfor skjerpe opptakskravene til lærerutdanningen, jobbe for å gjøre læreryrket mer attraktivt og gi et bedre etter- og videreutdanningstilbud for lærere.

Min utfordring til Jens Stoltenberg er: Hvorfor stemmer Arbeiderpartiet imot Høyres forslag om at vi stiller litt høyere krav i matematikk og norsk for fremtidens lærere?

Her kan du lese mer om hvordan Høyre vil få bedre lærere i den norske skolen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=v1GOLN4wCJ4&w=480&h=295]

7 tanker om “Skolestart 17. august: Min utfordring til Jens”

 1. Påstanden om at en av fem går ut av skolen uten å kunne lese og skrive skikkelig har jeg sett flere ganger. Kan du være så vennlig å dokumentere denne påstanden? Hvilken undersøkelse eller forskningsrapport er dette hentet fra.

 2. jeg tro dissiplin må til. må få lov og ta i unger og visse de unnderdanninghet,den hummanistike lov som ble innført. ikke lov ta i røre. nå styre unger.lærre må få makt til og få orden , de er sjefen i klasse romet elles.

 3. Min utfordring til deg:

  Jeg finner ikke ett eneste punkt i din blogg om tannhelse. (Se gjerne min blogg dedikert til dere politikere).

  Jens lover de eldre gratis tannhelse. Hva med oss andre?

  I Norge er tannhelse et klasseskille. God tannhelse er kun for de rikeste, ikke for mellomklassen og hvertfall ikke for de fattige. Det er tabu å kjempe for å få tannhelse, for da blir man hengt ut som noen med dårlig tannhygiene.

  Jeg leiter nå etter mitt parti, starter helt med blanke ark i år.
  (Jeg er enslig, uten barn, så du kan se at snakk om svangerskapspermisjoner, pappapermer, SFO, barnehager, skoler, barnefamiliene, gratis p-piller til alle under 18 år osv ikke engasjerer meg nevneverdig).

  Hva vil høyre gjøre med tannhelsen for ALLE?
  Eller synes Høyre det er greit at tannhelse kun skal være for de rike?

 4. Siste debatt var langt bedre enn før! Kanskje kan dere ennå rekke å “reise kjerringa”, men – det blir aldri noe greie på borgerlig side før dere får Sponheim og Høybråten til å bekjemme seg til den borgerlige side- no matter what.

  Så blir det et forhandlingsspørsmål (etter valget) og vil de fortsatt ikke sitte i en borgerlig regjering – so be it!

  Idag opptrer de mer som en slags “5te kolonne” som effektivt ødelegger et hvert potensiale for samarbeid. Og kanskje bør velgere legge merke til dette og svare med å sende dem under sperregrensen. (End of problem!)

 5. # Anne

  Stoltenberg er en pasjonert lystløgner – særlig i et valgår! Og han har selv sagt at løfter uten en tilhørende garanti IKKE er å betrakte som et løfte. SÅ tenk deg godt om: Har du hørt noe om “GARANTERT” tannhelse for eldre?

  Ikke det nei. Da er det som vanlig VALGFLESK!!!

 6. En lærer som klarer å skape leseglede hos et barn åpner vinduer mot verden. Et barn som er glad i å lese og som mestrer lesing vil ha et sterkt redskap for videre læring i alle fag på skolen og sener i livet. Et barn med leselyst vil ha fantastiske utviklingsmuligheter. Astrid Lindgren uttrykte det bedre enn noen, da hun sa: ”Å mektige feer! Gi mitt barn i faddergave ikke bare helse og skjønnhet og rikdom. Gi mitt barn lesehunger, det ber jeg om med brennende hjerte. For jeg vil så gjerne at mitt barn skal få i sin hånd nøkkelen til eventyrlandet hvor man kan hente den skjønneste av alle gleder.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *