JA TIL FRP, KRF og VENSTRE

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=c7kVQ5htCxw&hl=en&fs=1&rel=0]

Det er veldig hyggelig at KrF og Venstre har utpekt meg, som Høyres leder, til statsministerkandidat. Det at Kristelig Folkeparti og Venstre går offentlig ut med meg som statsministerkandidat er nytt og oppmuntrende, men det fører ikke til at Høyre skifter strategi.

Høyre kan sitte i en regjering med Venstre og Kristelig Folkeparti.
Høyre kan sitte i en regjering med Fremskrittspartiet.

Jeg har stilt opp på bilder med Sponheim og Høybråten. Jeg har stilt opp på bilder med Siv Jensen. Det ville vært svært mye mer oppsiktsvekkende om jeg hadde nektet å stille opp på et bilde med Sponheim og Høybråten, enn at jeg stilte opp.

Min drøm er fremdeles at alle partiene på borgerlig side kan sette seg ned. Vi kan sammen gi Norge en ny retning.  Det ønsker de borgerlige velgerne – og det burde de få.

Det skal ihvertfall ikke stå på Høyre!

21 tanker om “JA TIL FRP, KRF og VENSTRE”

 1. Nei takk, ikke høyre denne gangen.

  Årsak – høyre flørter for mye med Frp, ikke bar flørter, men har også gitt løfte om at de vil “gå til sengs med Frp”. Jeg trodde da høyre hadde mer anstendighet enn som så.

 2. kjære Erna.
  Jeg gleder meg hvis du kommer på toppen.
  Men jeg har en utfordring til deg. Hva vil du gjøre med mødre/fedre som har foreldreansvaret som bare flytter bort med barna? Plutselig står samværs forelderen der uten kontakt med barnet og med høye bidragsutgifter. Satt på spissen er jo dette kidnapping med NAV sin velsignelse. For uansett hva samværs forelderen måtte si bevise osv. Er det kun den barnet bor hos som gjelder. Barnet er rettsløst så også samværs foreldern.
  Joda det er mange som ikke burde vært med barna sine. Men dette gjelder de som bare tar seg til rette for å hevne seg. Synes det burde vært straff for slik opptreden. Tingrettene er ikke villig til å hjelpe “for det blir så mye styr”. Så et rettsforlik eller en dom gjelder ikke. Den kan man bare kaste er ikke verdt noe. Så sitter barna igjen med å miste viktig kontakt med begge foreldrene. Barnet blir den tapende part. Det er IKKE til barnets beste.

  Godt valg 😉

 3. Jeg er ikke med på leflingen med Frp, jeg avskyr partiet og partiets holdninger – og var mye mer bekvem med Høyre den tiden dere var klar på at det er ting dere aldri kommer til å enes med Frp om.

 4. Er redd Sponheim i utgangspunktet har ødelagt for en borgerlig flertallsregjering.

  Men han er jo ganske så maktsyk da og storkjeftet nok til å spise kameler på høykant.

  Så kanskje 🙂

 5. Det er ikke til komme bort fra at sentrum er forskjellige fra mørkeblå side. Hvis noen skal endre standpunkt, må det bli FrP. De skiller seg ut fra alle de andre partiene, inkludert Høyre. Det er denne felles plattformen som gjør at det er konsensuspolitikk på Stortinget (brede forlik om de store reformene). Siv Jensen mener likevel at FrP har mange i ryggen. Det er altfor mange som ikke kommer til å stemme FrP til at hun kan mene at folket vil ha henne som statsminister i en regjering, og trosse velgernes flertall på en felles plattform!

  Så jeg tror du mener Høyre kan klare å få FrP med på Høyrepolitikk, dvs at FrP vil gå bort i fra sin mørkeblå politikk! Og inn på en felles plattform, som du ønsker er borgerlig.

  Så naiv ikke er jeg.

 6. Hei Erna
  For meg er det ikke viktig hvem som blir statsminister, men at vi får et borgerlig flertall.
  Det flertallet kan ikke skaffes uten FrPs velgere, det må du forstå. Det er derfor urimelig å “stjele” den makten disse velgerne gir, og deretter håne dem. Det er faktisk udemokratisk.
  Lykke til med valget, du er en flott dame, men nå er du i en seiersrus som ikke er din.

 7. Høyre vil garantert tape velgere med sin vingling. De fleste trodde jo på et samarbeid mellom FRP og Høyre. Hadde det ikke vært for Sponheim så kunne dette gått veien, men han ødelegger det meste på borgelig side. Det er jo nesten ingen velgere som stemmer på venstre, og dermed så burde ikke media gi denne maktsyke mannen medieplass. Velgerne har nå kun et alternativ til ny regjering, og der er å stemme på FRP! Glem Høyre og V.

 8. Jeg synes en Høyre-FrP regjering der begge kan inngå tilnærme seg hverandres politikk er det beste som kan hende Norge.

  Gleder meg veldig til valget den 14. og jeg skal stemme på FrP.

 9. Jeg er så oppgitt over at pressen og Sponheim alltid skal snakke om uenighet på borgerlig side.

  Alle husker vel uenigheten innad og demonstrasjonene fra SV-folk mot egen regjering utenfor Stortinget for 4 år siden.
  Disse 3 partiene er veldig enig før valget for så å bråke etter valget. Valgløfter droppes ++.

  Stem borgerlig…samme hvilket parti…det blir uansett bedre enn det er nå…er mitt råd!

  Selv stemmer jeg Høyre, fordi de er den største garantisten for et regjeringsskifte.

 10. Høyre mister nok meg som velger på grunn av manglende klarhet her. Det er virkelig ikke det samme om det blir FrP eller Venstre/KrF, og det er et hån mot intelligente velgere å påstå noe annet.

 11. Er ganske livredd for FrP i regjering, og når du sier at du ønsker at ‘alle de borgerlige partiene kan sette seg ned.’ og at ‘det ønsker de borgerlige velgerne’, så må jeg ærlig talt si at jeg mister troen på høyre…

  Har alltid stemt borgerlig, men i år er første gang jeg vurderer å stemme rødgrønt, ene og alene fordi jeg er redd for høyres lefling med de lettbeinte FrP’erne.

 12. Når jeg tenker tilbake på Bondevik-regjeringene, så sitter jeg igjen med spørsmålet, hvorfor tapte de? Ingen var så misfornøyde med den regjeringen, slik de er med de rødgrønne nå. Men fortid er fortid.

  Nå begynner en “Bondevik-III” eller en “Erna-I” å bli mer og mer sannsynlig, framover mot valget vil dette alternativet bare tiltrekke seg flere og flere stemmer etterhvert som flere og flere ser muligheten for dette.

  Det er tross alt en gylden mulighet til å isolere både SV på venstresiden og FRP på høyresiden. Det eneste som alternativet som gir Norge en moderat, ansvarlig og fremtidsrettet regjering.

  Jeg vil stemme Venstre! Håper dere vil stemme V, H eller Krf.

  Og en ting til Erna, dere må gjenopprette moderniseringsdepartmentet. Jeg har aldri savnet en minister så mye som jeg har savnet Morten Meyer. SV slaktet hans arbeid i ettertid og satt Norge mange år tilbake i moderniseringen av byråkratiet.

 13. Jeg synes det er skummelt med FrP, og enda skumlere at Høyre vil være med FrP i en eventuell regjering. Privatisering og lettere tilgang på alkohol er det siste Norge trenger, og er nesten det eneste FrP tenker på. Hvertfall var det det _eneste_ de ville prate om på skoledebatten da de var her. Det verste var at Høyre virka å være enig i alt. De to satt og og smilte og klappa for harde livet hver gang den andre av dem hadde sagt noe, uansett hvor usaklig det var.

  Personlig ville jeg foretrukket en sentrumsregjering med gode gamle Høyre, Venstre og KrF (+SP), men det ser ikke ut til å gå, så da må det bli Rød/grønt igjen.

 14. Jeg håper at et evt. borgerlig flertall blir brukt til en Bondevik III-, eller mer presist, Erna I-regjering. Avstanden, både i verdier og økonomiske rammer, er for stor til å lage et levedyktig alternativ med H-Frp.

 15. Er så lei dere idioter som snakker stygt om FRP hele tiden. Uten FRP å høyre i samme regjering blir det ingen borgerlig regjering.. hva har krf å venstre å bidra med? 10% av stemmene til sammens.. good luck

 16. Håper virkelig ikke det blir et samarbeid mellom Høyre, Krf og Venstre, men Høyre og Frp i regjering hadde vært fantastisk!

 17. Hva kan Høyre gjøre for de fattige? Når Arbeiderpartiet ikke har gjort noe. Så lenge jeg har vært enslig ca10 år har apsolutt alt gått opp i pris, mens trygdene har stått stille.
  1. Jeg kan ikke lage middag hver dag.
  2. Får ikke arbeid her pga, inntakstopp i helsesektoren kommunen.
  3. Jeg har ikke penger til å flytte.
  4. Barn er skadelidende.
  5. Man får psykiske problemer av dette, og man blir en belastning også på det området.
  6. Vi kan legge ned den sosialistiske siden i politikken. De gjør ingenting for de politikken(AP) står for.

 18. Regner ikke med at kommentarer her blir tatt så mye hensyn til av Høyre/Erna men en kan jo prøve. Jeg må innrømme at jeg vakler mellom Høyre og Arbeiderpartiet. Anser begge som solide partier som er å stole på i de store retningslinjene. Men det skremmer meg at en stemme til høyre kan påvirke til en regjering med Frp. Ville jeg hatt en regjering med Frp så hadde det vært bedre å stemme på de for å sikre det. Ville jeg hatt en regjering med Høyre, Venstre og Krf så er det sikreste å stemme på Krf eller Venstre. Hvorfor skal jeg egentlig stemme Høyre, da vet jeg jo ikke hva jeg kan få. Ser ikke dere i Høyre dette dilemmaet?

 19. Hei!
  Ser at det er mange som enten vil ha H/Frp eller som vil ta avstand fra Frp. Jeg tror alle må tenke over at alle de 4 partiene er grunnlaget for et regjeringsskifte. For meg er det naturlig at alle får være med å prege politikken. Vi er uenig om en del ting fordi vi er ulike partier, men vi er og enig om ganske mange områder hvor vi ønsker ett retningskifte i forhold til den rødgrønne Regjeringens politikk.

  Uansett om Stortingsvalget leder til en mindretalls Regjering av Høyre/frp eller av H/Venstre og Krf – så vil en slik regjering måtte føre en politikk som er “spiselig for de borgelige de ikke-sosialistiske partiene som ikke sitter i Regjering.

  Det mest konstruktive vil være å fokusere på hva vi sammen kan oppnå – jeg mener det er mye og synes det vil være voldsomt dumt for alle velgere som ønsker et skifte fra de rødgrønne hvis man nå låserer seg (enten det er Venstre eller Frp)slik at de sakene man er for ikke kan gjennomføres.

  Høyre er det eneste partiet som uten forbehold sier ja til å skifte Regjering fordi vi vet at en slik Regjering må orientere seg mot de andre borgelige partiene. Det blir ikke de utterligående forslagene som partier står alene om som blir fokus, det blir det vi kan bli enig om.

  Så hvis du vil ha skifte så bør du stemme Høyre.

  Så til Rosapåball:
  Jeg vet at det du snakker om er et veldig vanskelig problem, Tror likevel ikke vi kan nekte foreldre å flytte, men vi kan kreve at reiseutgifter eventuelt må deles. Det synes jeg er riktig.

  Så til fattig.
  Hvis du kan få jobb ett annet sted, så skal NAV gi deg flyttestøtte.

  Høyres hovedformål i fattigdomssatsningen er å sørge for mennesker i en vanskelig
  livssituasjon skal få hjelp. Innretningen i Høyres fattigdomssatsning er målrettet for
  å hjelpe mennesker som lever i fattigdom med å komme ut av en vanskelig livssituasjon
  og gjøre at mennesker ikke havner i en situasjon med bunnløs fattigdom.
  Regjeringens målsetning om å avskaffe fattigdommen har vært mislykket. Årsaken
  ligger i en urealistisk samfunnsanalyse hvor menneskers liv og utvikling er noe
  som kan styres politisk. Det vil alltid være mennesker som er fattige eller som av
  ulike grunner har en vanskelig livssituasjon. Høyres fattigdomspolitikk handler
  derfor om at samfunnet skal gjøre det mulig for disse å komme ut av vanskelighetene
  og sørge for at unge mennesker som lever med fattigdom skal ha samme
  mulighet til utvikling som det store flertallet i Norge.
  I løpet av denne stortingsperioden har Høyre prioritert fattigdomssatsningen sterkt
  og funnet rom for å foreslo til sammen 877 mill. kr mer til bekjempelse av
  fattigdom enn Regjeringen.

  I Høyres alternative statsbudsjett for 2009 ble det foreslått
  å styrke fattigdomssatsningen med 345,5 mill. kr utover Regjeringens forslag.2
  Høyre foreslo følgende målrettede tiltak mot fattigdom:
  • Boligformål 15 mill. kr
  – Regjeringen avviklet ordningen ”På vei til egen bolig”
  – et prosjekt som ble igangsatt av sentrum-Høyre-regjeringen.
  Styrkingen vil medføre at ordningen kan gjeninnføres
  • Støtte til lokale tiltak for å hjelpe mennesker ut av fattigdom 50 mill. kr
  • Styrking av barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn 10 mill. kr
  • Arbeidstrening: Stimulere til lavterskeltilbud som Grønn omsorg/inn
  på tunet for psykisk syke og rusmisbrukere 10 mill. kr
  • ”Snu i døra” – tiltak, arbeidstrening for unge sosialhjelpmottakere 10 mill. kr
  • Gradert barnehagepris i flere kommuner, utvidelse av ordning 150 mill. kr
  • Støtte til barnerike familier med 4 eller flere barn,
  øke med 2.000 kr pr familie 35 mill. kr
  60
  • Tilskuddsordningen for barnevernsbarn med tiltak i bedrift 15 mill. kr
  • Støtteordninger til betaling av kontingent til deltakelse i fritidsaktiviteter
  for barn fra særlig ressurssvake hjem (via NAV): 10 mill. kr
  • Gratis barnehage på INTRO-ordningen 20 mill. kr
  • Tilskuddsordningen for lokale introduksjonstiltak 20 mill. kr
  • Fattighuset i Oslo 0,5 mill. kr
  • Satsning utover regjeringens ramme: 345,5 mill. kr
  I

  Dette er eksempler på hvordan vi foreslår styrkinger.

 20. Kjære Erna !

  Jeg synes høyre virkelig tar tak i fattigdomspolitikken og kommer med fornuftige løsninger. Å bli gående som sosialklient er forferdelig for unge mennesker som burdte få muligheten til å bidra på en eller annen måte.

  Samtidig ser jeg nødvendigheten av å skaffe fattighuset i Oslo større bevilgninger. Det som er så trist er at man med enkle grep kunne hjulpet dem så mye mere. De har pr i dag ingen som kan hente varer som bedrifter er villige til å gi fra seg.

  Ved å kunne samarbeide med firmaer som driver med transport, kunne man ha samlet inn så mye mere bare ved kostnaden av bensin.

  Da jeg ved juletider oppfordret alle til å gi til fattighuset viste det seg at mange bedrifter mer en gjerne ville bidra med forskjellige ting, men hadde ikke muligheten til å levere selv .Den damen det er snakk om tok sine to barn ut av skolen og tilbrakte hele dagen med å samle inn mat og julegaver til voksne og barn på fattighuset. Hun gjorde virkelig en fantastisk innsats som jeg kommer til å huske.

  Det er så enkle grep som skal til for å bedre livsituasjonen til de som har minst .Se hva vi kaster på fyllingen! Det er så mye som kunne vært distribuert videre, men man mangler en instans som kan ta seg av denne distribueringen. Mange vil gjerne gi bort det de selv ikke bruker, men opplever at ingen har kapasitet til å ta imot.

  Hva om man hadde brukt arbeidsføre sosialklienter til å ta seg av denne biten. Hente og bringe, være en resurs for de som har minst og ta vare på på alt det som andre kaster, men som kan være gull verdt for andre.

  Jeg håper og tror at høyre vil bli den store vinneren i valget ( har min guddatter Lisa Arntzen som er en arbeidsmaur for høyre på stand å takke for det).

  Jeg føler at du representerer oss alle, fattig som rik og jeg håper virkelig at vi kan få en forandring i noe som holder på å utvikkle seg i veldig gal rettning. At vi i 2009 har 400 barn uten fast bopel og 6100 totalt som mangler fast bopel er en skam .Vi har da virkelig middler til å sørge for at alle i dette landet har tak over hodet,klem 🙂

 21. Velger du Frp i fortsettelsen, vil nok mellompartiene komme til oss i Arbeiderpartiet.
  Jeg skjønner veldig godt reksjonen fra Lars Sponheim over leflingen med Frp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *