Tusen takk

Jeg vil takke alle sammen som stemte Høyre. Jeg ønsker å takke de tusenvis av tillitsvalgte og medlemmer rundt omkring i landet som sto påvhelt til det siste for partiet. Innsatsen var fenomenal og det var godt å se at vi fikk belønning i form av et bra valgresultat. Vi var det partiet som gikk mest frem.

Jeg skal innrømme at det var bittert at det var så lite som skilte en borgerlig seier fra en rødgrønn seier.

Jeg visste naturligvis at valgordningen er skrudd sammen slik at det ikke nødvendigvis er flest stemmer som avgjør, men synes likevel det må være lov å påpeke, at når vi ser på fasiten, er det et tankekors at så mange tusen flere har stemt borgerlig enn rødgrønt uten at det gjenspeiler mandatfordelingen på Stortinget. Om ikke annet så viser det ihvertfall at det ikke har vært en enorm etterspørsel etter rødgrønn politikk fra folket.

La meg også sende noen varme tanker til avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim. Lars bidro til å gjenreise Venstre som en kraft å regne med på borgerlig side og jeg har hatt gleden av å være hans kollega både i regjering og på Stortinget. Jeg synes ikke Lars fortjente denne avskjeden, men den viser at politikk kan være brutalt. I all diskusjonen om tall, politikk, vinnere og tapere så finnes det et menneskelig aspekt, vi er ikke maskiner. Det kan være greit å få minne om det i en sådan stund.

Jeg vil også få lov til å takke alle som har kommet med innspill til meg på de sosiale mediene og på denne blogg. Ekstra hyggelig var det naturligvis å få utnevnelsen beste partileder på nett. Det å kunne kommunisere direkte med velgere gjennom nettet er definitiv noe som kommer til å bli enda viktigere i fremtiden, og noe som jeg personlig og Høyre som organisasjon vil forsette med.

Vi har fått flere nye representanter og har styrket vår posisjon fra sist. Vi skal bruke de neste årene på å bli enda bedre. Vi behøver all den hjelp vi kan få, så hvis du har lyst til å engasjere deg/bli medlem så vil jeg bli veldig glad for det. I tillegg til å få utløp for samfunnsengasjement, så vil du lære masse og få mange muligheter ved å bli medlem i et politisk parti og gjerne Høyre!

Jeg kommer selvfølgelig til å forsette å dele mine tanker om politikk fremover via blogging. Da med mindre videoer og mer om dagsaktuell politikk. Hvis du har noen innspill så er du selvsagt hjertelig velkommen til å gi meg tilbakemeldinger og kommentarer.

Igjen tusen takk til alle som bidro og stemte på Høyre. Det ble ikke regjering denne gangen, men jeg tror dette valget representerte starten på en ny høyrebølge!

9 tanker om “Tusen takk”

 1. Vi aner nå hva det ble snakket om under teltduken på Hardangervidda? For jeg tror ike Sponheim ble “drittlei” sånn over natta. Dette hgar bygget seg opp over tid! Og det forklarer mye av hans provokasjoner gjennom den seneste tid.

  Men la oss nå se forover? Velgerne har sendt et meget tydelig signal: At de premierer vilje til samarbeid på samme måte som de straffer de som primært utviser vrangvilje.

  Når noen velges til tillitsvalgt og en plass på, Stortinget, forventer vi som et minimum at man utviser folkeskikk og vilje til samarbeid. det innebærer at man har respekt for andres meninger, vilje til å lytte og en god argumentasjon (fri for sjikane og hetsing) for egen politikk.

  Høyresiden (kollektivt) har vært i jevn vekst lenge. At vi har en valgordning som gir rødgrønt flertall i en situasjon hvor de borgerlige har en overvekt på 49 000 stemmer er i seg selv et paradoks. Kan hende bør den justeres noe?

  Men nå er det viktig at man følger suksessoppskriften fra Soria Moria: Samarbeid!
  Nå MÅ man på borgerlig side legge vekk “Tuppen & Lillemor”-syndromet og isteden snarest innlede drøftinger som munner ut i et borgerlig alternativ med en for alle parter akseptert politikk. Da er det viktig at man også definerer områder hvor man faktisk er uenige og beslutter å tone disse ned i den perioden man skal styre sammen. Heller ikke de rødgrønne er enige om alt. Ikke på langt nær!

  Det er Høyre og Frp (som de største partiene)som har ansvaret for å komme i mål med en “felles plattform”. Og så får de mindre partiene gjøre et valg. Enten blir de stående alene (uten særlig påvirkningskraft), går inn i den sosialistiske leir sammen med Sp, eller de støtter den borgerlige koalisjon. Take it, or leave it!

  Men da vil det i det minste foreligge et reeelt borgerlig alternativ fra dag 1. Og så får det bli opp til velgerne hva de vil ha?

  Om man altså skal fortsette med et “demokratisk system” som utelukker ca halvparten av velgerne fra alle beslutningsprosesser? Det er vel egetnlig ikke så mye demokrati i en slik løsning til tross for at det etter hvert har blitt blokk-politikk i de fleste samfunn!

 2. Jeg så deg og dine borgerlige venner på dagsnytten atten dagen derpå. Ikke ondt ment, men du så ut som du kom fra nachspiel. Du så temmelig trøtt ut. Men det gjør deg ihvertfall mennesklig. Ikke slik som barbiedokka Siv Jensen.

  Jeg er jo sosialist ( SV) og kommer aldri i mitt liv til å stemme Høyre. Men jeg vil gjerne be deg om en ting. Kan du være så¨snill og slutte å bare kle deg i blå klær. hver gang jeg ser deg på tv så går du i noe blått.Det blir bare dumt. Jeg vet at flere liker å å kle seg i partienes farge. Jeg syns det er dumt. Selv om Siv J kler brunt.

  Ps i dag så jeg deg på dagsrevyen i en rød kjole.Du var vakker:-)

 3. Hei du!
  Selv om jeg stemmer SV, kunne jeg faktisk ha stemt også Ap og Høyre. MEN grunnet redselen for evt. samarbeide med FrP, blir veien mot det blå enda mer uaktuell enn den ellers ville ha vært.

 4. Synes du gjorde et godt valg jeg Erna, men jeg er glad dere ikke vant.

  Så hvis du vil ha noe fornuftig å syssle med fremover Erna, så kan du jo være med å styrke nasjonen. Ingen skam å snu vet du:)

  Norge bør kjøpe 400 tonn gull fra IMF

  Det internasjonale pengefondet IMF skal selge unna 400 tonn gull, verdt ca 75 milliarder kroner. Inntektene fra gullsalget skal komme de fattige land til gode. (Nrk tekst tv 19.09.09)

  Dette vil sikre oss en stor kapitalreserve, samtidig som vi bidrar til å hjelpe fattige land

  Arvegullet som forsvant
  http://21917.vgb.no/2007/11/07/arvegullet-som-forsvant/

  I 2006 solgte Norges bank resten vår gullbeholdning som var på 33 tonn og gjorde om pengene i verdipapirer. Like etter raste gullprisen i været som følge av finanskrisen. Dette vitner om manglende gangsyn av våre finanseksperter, og det var mange som ble hoderystet av dette stuntet.

  Verdipapirer er høyrisikosport, mens gullet er en rimelig trygg invistering. Gullet ville vært som en reserve vi kunne hatt om finansmarkedene raste. Vi har ingen garanti for at papiroljefondet vil bestå. Bryter verdens økonomien sammen så kan vi være blakke over natta. Dette er også noe å tenke på med rekordutvinningen av ressursene våre, og som gjøres om i verdipapirer.

  Vi har 2500 milliarder på fondet nå og har strengt tatt ikke behov for å hente opp mer olje, men klimaet bør veie tyngre enn ønsket om mer penger.

  For litt over 200 milliarder kan vi få 1000 Tonn gull. Det vil være godt å ha i en krise. Verdipapirene i oljefondet er ikke annet enn papirer som har verdi så lenge butikken i verden går godt.

  Argumentene var ironisk nok at vi hadde så lite gull i utgangspunktet??? Så hvis vi har lite mat, er det bare å gi bort resten. Hva slags ideologi er det?

  Sveits og mange andre land går motsatt vei. De handler mindre i dollar og olje men har økt sin gullbeholdning betraktelig. Sveits har i dag 1230 Tonn gull i reserve.

  Ett annet problem er at jo værre økonomiem blir desto større sjans er det for at folket ønsker EU medlemskap. Vi har sagt nei to ganger, men som vi ser er det enorme krefter som ønsker oss dit.

  Ja til ett fritt og uavhengi Norge!

  Argus: En hypotetisk diskusjon om hva, hvis.. har jeg ingen problemer med

 5. Og med valget bak deg så er det slutt med aktiv blogging? Ingen flere stemmer å fiske?

  Det er antagelig en kardinalfeil politikere gjør på blogg:
  Det er få (eller ingen) som skifter standpunkt i en valgkamp på basis av et par velmente innlegg på blogg. Da blir det noe annet etter en vedvarende kommunikasjon som har pågått i årevis. For da utvikles noe mer – et slags “digitalt vennskap” (eller hat) som vil kunne ha betydning.

 6. eg såg deg for meg over allt trodde dere vant men såg på slutten at de røde ville vinne. ble for mye bråk stoltenberg kom mot meg. dere tre siv du stoltenberg. eg trro det er gått og ha to blokker kokuranse . noe og velge mellom og sette de opp mot hverandre det blir best for landet og folk
  eg synes du gjorde et godt forsøk og klem for det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *