Tusen takk

Jeg vil takke alle sammen som stemte Høyre. Jeg ønsker å takke de tusenvis av tillitsvalgte og medlemmer rundt omkring i landet som sto påvhelt til det siste for partiet. Innsatsen var fenomenal og det var godt å se at vi fikk belønning i form av et bra valgresultat. Vi var det partiet som gikk mest frem.

Jeg skal innrømme at det var bittert at det var så lite som skilte en borgerlig seier fra en rødgrønn seier.

Jeg visste naturligvis at valgordningen er skrudd sammen slik at det ikke nødvendigvis er flest stemmer som avgjør, men synes likevel det må være lov å påpeke, at når vi ser på fasiten, er det et tankekors at så mange tusen flere har stemt borgerlig enn rødgrønt uten at det gjenspeiler mandatfordelingen på Stortinget. Om ikke annet så viser det ihvertfall at det ikke har vært en enorm etterspørsel etter rødgrønn politikk fra folket.

La meg også sende noen varme tanker til avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim. Lars bidro til å gjenreise Venstre som en kraft å regne med på borgerlig side og jeg har hatt gleden av å være hans kollega både i regjering og på Stortinget. Jeg synes ikke Lars fortjente denne avskjeden, men den viser at politikk kan være brutalt. I all diskusjonen om tall, politikk, vinnere og tapere så finnes det et menneskelig aspekt, vi er ikke maskiner. Det kan være greit å få minne om det i en sådan stund.

Jeg vil også få lov til å takke alle som har kommet med innspill til meg på de sosiale mediene og på denne blogg. Ekstra hyggelig var det naturligvis å få utnevnelsen beste partileder på nett. Det å kunne kommunisere direkte med velgere gjennom nettet er definitiv noe som kommer til å bli enda viktigere i fremtiden, og noe som jeg personlig og Høyre som organisasjon vil forsette med.

Vi har fått flere nye representanter og har styrket vår posisjon fra sist. Vi skal bruke de neste årene på å bli enda bedre. Vi behøver all den hjelp vi kan få, så hvis du har lyst til å engasjere deg/bli medlem så vil jeg bli veldig glad for det. I tillegg til å få utløp for samfunnsengasjement, så vil du lære masse og få mange muligheter ved å bli medlem i et politisk parti og gjerne Høyre!

Jeg kommer selvfølgelig til å forsette å dele mine tanker om politikk fremover via blogging. Da med mindre videoer og mer om dagsaktuell politikk. Hvis du har noen innspill så er du selvsagt hjertelig velkommen til å gi meg tilbakemeldinger og kommentarer.

Igjen tusen takk til alle som bidro og stemte på Høyre. Det ble ikke regjering denne gangen, men jeg tror dette valget representerte starten på en ny høyrebølge!