Mer politi – nå!

Det henger 500 ledige politiuniformer rundt omkring i landet, som bare venter på å bli tatt i bruk. Hvorfor skjer det ikke noe, Storberget? 

Mange mennesker føler seg utrygge i lokalmiljøet. 2 av 5 er redde for å ferdes i sentrum på kvelds- og nattestid. Åpenlys narkotikaomsetning og prostitusjon i mange av de store byene gjør sentrum utilgjenglig for barnefamilier. Mange opplever at saken deres blir henlagt selv om gjerningsmannen er kjent, og mange opplever at politiet ikke har kapasitet til å slå ned på hverdagskriminalitet. Sånn kan vi ikke ha det!

Jeg mener at folk skal og må ha tillit til at politiet griper kontant inn når kriminalitet begås, samtidig som politiet må ha nok mannskap til å være synlige i bybildet der folk bor og ferdes.

De politifolkene vi har gjør en strålende innsats med begrensede ressurser, men de fortjener å være flere om alle de oppgavene de har. Det er ikke mulig å prioritere alt fra gjenger og barneporno på nett til hverdagskriminalitet med de ressursene politiet har i dag.

Høyre har over lang tid foreslått mer penger til politiet enn det Stoltenberg-regjeringen gir, i tillegg til mer midler til å bekjempe organisert kriminalitet og styrking av det forebyggende arbeidet blant barn og unge.

Hvis det var opp til Høyre hadde de 500 ledige stillingene i politiet vært besatt nå. Vi vil ta friheten og tryggheten tilbake, fra kriminelle til oss som er lovlydige borgere. Man skal være trygg når man er utenfor hjemmet, ikke når man er utenfor loven!

6 tanker om “Mer politi – nå!”

 1. Kan du være så snill å være ærlig om innvandring. Pendelen og tålmodigheten er strukket langt, jeg er redd for at pendelen skal slå for langt tilbake. Folk ser hva som foregår, og jeg har ikke hørt noen som er fornøyd med utviklingen. Vi må løse de utfordringene vi allerede har fått før vi importerer flere.

 2. Som tidligere ansatt i Oslo politiet må jeg si meg hjertens enig.
  Det er en skam å drive rovdrift slik det gjøres i dag og jeg vil nesten si at det er på grensen til det uforsvarlige – både for politiet og dem man er satt til å beskytte.

 3. I England fungerer det godt med ekstra politi syrker ved aa ha frivillige mennesker som patruljerer. Veldig bra i omraadet hvor jeg bor, som er veldig utsatt for kriminalitet..
  Er ikke frivillige politistyrker noe aa foreslaa i Norge, det er nok mange som kunne gjoere en bra jobb, og som kunne trenge ekstra arbeids erfaring. ikke minst proeve ut politi jobben foer de gaar inn for aa slute i jobben de gjoer naa foer de begynner i politiet.

 4. “2 av 5 er redde for å ferdes i sentrum på kvelds- og nattestid.” har du kilden til dette? bare for ordens skyld 🙂

  “Åpenlys narkotikaomsetning”: jeg lurer på hvilket parti som sto for å stenge plata og derfor sende de narkomane ut i karl johan? det var vel ikke Margaret Eckbo helt alene?

 5. Et av problemene er at politiet prioriterer helt feil ting,
  Istede for og prøve og gjøre noe for en tryggere stad så jager de bare narkomaner rundt omkring, og plager ungdommen med alskens TULL! Er det virkelig viktigere og ta noen ungdommer som spreyer kunst/graffiti/tagging uten på t banen en og prøve og stoppe narkotikaselging,vold,voldtekt osv osv.?
  Rett og slett feil prioritering av det politiet vi har. Ja til fler politimenn/damer og til RIKTIG prioritering!

 6. men det er jo stortinges politikere som står for den nye politireformen. og den har jo vert en sukkses, men gjør dere noe med det nei. i utkant norge må man vente ca 4 timer på politi. jeg mener at dere skulle vert anmelt, det er jo brud på norske lov, men dere gjør jo akurat hva dere vill. dere har jo helt sluttet og høre på folket. er det bare siv jensen som hører på folket…….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *