Min utfordring til Jens Stoltenberg på toppskatten

Med dagens regjering har en kvart million flere blitt pålagt å betale toppskatt. Det betyr at nesten halvparten av alle som er i jobb nå betaler toppskatt. Veldig mange vanlige folk, som for eksempel sykepleiere, ender i dag opp med å betale toppskatt.

I video-utfordringen til Jens Stoltenberg spør jeg statsminister Jens Stoltenberg om han virkelig mener at en sykepleier som tar noen ekstra vakter er en kakse?

Toppskatten har blitt en ny folkeskatt, det skal vi få en slutt på.

I 2001 betalte 931.000 toppskatt under Stoltenberg, i 2005 var tallet 689.000 etter fire år med Høyre i regjering. I 2009 er vi oppe i 1 million personer som må betale toppskatt med Ap og SV i regjering.

Vårt løfte er at ingen med inntekt under 500 000,- skal betale toppskatt. Det betyr at én av tre som betaler toppskatt – 290.000 skatteytere – vil slippe toppskatten.

Oppdatering kl. 23.10: Det har vært ivrig debatt på Twitter etter at vi la ut min utfordring til Jens. Det er hyggelig å få så mange positive tilbakemeldinger fra folk som sier at det er positivt at Høyre vil at langt færre arbeidstakere skal betale toppskatt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RusFKUipLXk&w=480&h=295]