Min utfordring til Jens Stoltenberg på toppskatten

Med dagens regjering har en kvart million flere blitt pålagt å betale toppskatt. Det betyr at nesten halvparten av alle som er i jobb nå betaler toppskatt. Veldig mange vanlige folk, som for eksempel sykepleiere, ender i dag opp med å betale toppskatt.

I video-utfordringen til Jens Stoltenberg spør jeg statsminister Jens Stoltenberg om han virkelig mener at en sykepleier som tar noen ekstra vakter er en kakse?

Toppskatten har blitt en ny folkeskatt, det skal vi få en slutt på.

I 2001 betalte 931.000 toppskatt under Stoltenberg, i 2005 var tallet 689.000 etter fire år med Høyre i regjering. I 2009 er vi oppe i 1 million personer som må betale toppskatt med Ap og SV i regjering.

Vårt løfte er at ingen med inntekt under 500 000,- skal betale toppskatt. Det betyr at én av tre som betaler toppskatt – 290.000 skatteytere – vil slippe toppskatten.

Oppdatering kl. 23.10: Det har vært ivrig debatt på Twitter etter at vi la ut min utfordring til Jens. Det er hyggelig å få så mange positive tilbakemeldinger fra folk som sier at det er positivt at Høyre vil at langt færre arbeidstakere skal betale toppskatt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RusFKUipLXk&w=480&h=295]

5 tanker om “Min utfordring til Jens Stoltenberg på toppskatten”

 1. Selv kr 500 000 er vel ikke noen “kakseinntekt” ,- særlig ikke om det dreier seg om en “èn-inntektsfamilie”, men – det er ingen hemmelighet at de fleste partier for 4-5 år siden stemte for å REDUSERE det skattefrie bunnfradraget for trygdede og pensjonister – samfunnets svakeste – i forhold til yrkesaktive når man isteden burde ha økt det (hvis det i det hele tatt skal være forskjell)

  Det hadde vært et fint håndslag til dem som tjener minst her i landet, all den tid vi alle betaler de samme kommunale avgifter og de samme priser på mat osv.

  Særlig etter at politikere for n’te gang benytter prosentregning ved lønnsoppgjøret. Noe som medfører at 5,5% for en gjennomsnittsnordmann utgjør Kr 17 500 mens det for en pensjonist eller trygdet kan utgjøre Kr 8 – 9000 EN pen liten avkorting bringer tallet ned på ca 6000 kroner.

  Jeg finner det unødvendig å peke på at pensjoner hvert år avkortes i forhold til opprinnelige løfter forut for etablering av Folkepensjon og iht. “samordningen” (fra Bondevik-regjeringen)
  Og at det har skjedd hvert eneste år i 20-30 år!
  Etterslepet begynner å nærme seg en “årsinntekt”!

  Så vi er ikke interessert i en masse “pissprat” og fagre løfter. Vi er interessert i å se håndfaste resultater, og en regjering som står ved påstanden om at “alle” skal få del i velstandsutviklingen. No less!

 2. Hei!
  jeg står inne for at bunnfradraget er økt mer for lave arbeidsinntekter, det er fordi det har vært nødvendig å sikre at det lønner seg å jobbe også for de som har lave inntekter.

  Når det gjelder avkorting av pensjoner så er det en del av det pensjonsystemet vi vedtok i 1967, det samme pensjonssystem innholder en inntektsikring for enker/enkemenn ved at de arver en del av tidligere ektefelles pensjon. Det systemet ble laget på grunn av gamle kjønnsroller. det er altså underde reglene man har innbetalt til folketrygden

  Jeg er enig i at det er urimelig med dagens 2 inntektsfamilier og fortsette å ha de slik, og det er endret i det ny pensjonsystemet som trår i kraft fra 2011

 3. Jeg deler synspunktene som uttrykkes i artikkelen, at for mange må betale toppskatt i dag, og at inntektsgrensen burde heves.

  Når det er sagt, så synes jeg det er på sin plass å si at jeg slett ikke mener at Høyre og Per Kristian Foss gjorde noen bedre jobb under Bondevik-regjeringen 2001-2005. Hvis du regner de samlede skatter, i faktiske kroner og øre, en alminnelig, gjennomsnittlig norsk husstand må betale, er det faktisk min oppfatning at veldig mange betaler mindre under dagens rødgrønne regjering.

  Jeg er for øvrig slett ingen tilhenger av dagens regjering, og håper inderlig på et borgerlig flertall ved valget. Men Høyre viste seg etter min mening ikke tilliten verdig etter å ha hatt finansminister-posten 2001-2005. Håper på et mer offensivt, selvsikkert og slagkraftig Høyre denne gang.

 4. FÅ FJÆRNET KILDESKATT, FØR JEG MÅ TA MED FAMILIEN , OG BLI INNVANDRER TIL NORGE.
  Torbjørn Jagland sier “Hvorfor skal jeg betale skatt til Norge når jeg ikke får noe igjen for disse pengene.!.! ?????????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *