Høyres EU-garanti

EU er en veldig viktig sak for Høyre og en svært viktig sak for Norge. Dette fordi vårt næringsliv er nært knyttet opp til det indre marked, Store deler av vår eksport går til EU, nettopp derfor er det viktig for Høyre at Norge blir medlemmer av EU så fort som mulig. I første omgang er vår utfordring å få løftet frem betydningen av EU. I videoen under kan du høre meg snakke om Høyres EU-garanti!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h6wkXPlagbY&w=480&h=295]

NB! Jeg minner også om min EU-debatt med Liv Signe Navarsete førstkommende tirsdag, 25. august kl 1800 i Genius/Håndverkeren konferansesenter. Denne debatten kan du også se direkte på hoyre.no om du ikke skulle befinne deg i Oslo.

Vel møtt!

2 tanker om “Høyres EU-garanti”

 1. Spørsmålet om norsk EU-medlemskap bør være uinteressant i valgkampen.

  I Norge så er det etablert en uskreven avtale mellom velgerne og partiene der EU-medlemskap skal avgjøres gjennom en rådgivende folkeavstemming som partiene deretter vil følge. Derfor skulle ikke spørsmålet om EU-medlemskap ha noen plass i valgkampen ettersom det ikke vil være en del av de spørsmål som står på Stortingets dagsorden etter at valget er over.

  At Erna Solberg og Høyre forsøker å gjøre spørsmålet om norsk EU-medlemskap til en valgkampsak er ikke overraskende. For som Arne Strand skriver i Dagsavisen 25. juli så er det mer en dobbelt så mange EU-tilhengere som Høyre- tilhengere i Norge.

  Les mer: http://esandquist.blogspot.com/2009/08/sprsmalet-om-norsk-eu-medlemskap-br-vre.html

 2. Debatten om norsk medlemskap i EU bør være interessant til enhver tid og særlig i valgkamper. At flertallet av norske partier, inkludert Ap og FrP, er feige og fortier den viktige EU-debatten bør ikke stoppe Høyre (Norges eneste klare Ja-parti) i å fronte EU-debatten, en debatt om det mest sentrale spørsmålet innen Europa-politikk.

  I tillegg til Høyre har vi et Ja-parti i dette landet, nemlig Ap. Men Ap er ikke så klare i sitt Ja-budskap som Høyre og ønsker ikke engang å diskutere EU så lenge de sitter i en sosialistisk regjering med bremseklossene SV og Sp. Derfor trengs et parti som Høyre som er modige nok til å ta tak i en av Norges største utenrikspolitiske utfordringer: Vårt utenforskap i forhold til resten av de europeiske landene som snart er med i EU alle som en.

  Noen problemer er grenseløse, og disse løser vi best i samarbeid med andre land. EU har i en mannsalder sikret fred, menneskerettigheter, demokrati og økt velstand for sine medlemsland. Norge hører også hjemme i Europa, vi hører hjemme sammen med resten av de samarbeidende landene i EU og ikke alene på steinrøysa vår her oppe i nord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *