Jeg kondolerer

Jeg vil først uttrykke mine dypeste kondolanser til alle som er berørt av de grusomme angrepene på Utøya og i Oslo. Nå er våre hjerter med alle de som har mistet sine kjære eller som er skadet.

 Ord kan ikke viske vekk den sorgen og fryktet mange føler i dag. Derfor er det i tider som dette at vi må stå sammen som medmennesker, støtte hverandre og vise samhold.

 Det er fortsatt vanskelig for meg å forstå at en eller flere personer har ønsket å drepe så mange uskyldige mennesker. At noen er i stand til å skyte ungdom, og til å utløse bomber midt i Oslo by, var inntil i går bare uvirkelig. Dessverre er et mareritt blitt til virkelighet.

 Mange ungdomspolitikere i alle ungdomsorganisasjoner føler seg truffet av det som har skjedd. Jeg var tidligere i dag på Unge Høyres kontorer der tårene trillet over hva som har skjedd med kollegene i AUF. Jeg har oppfordring til dere alle; vi skal heller ikke la hendelser som dette skremme oss fra å drive politisk arbeid. Norge er tuftet på demokrati, åpenhet, frihet og mangfold. Det skal nasjonen vår også være i fremtiden.

 Jeg vil også takke alle som har bidratt i redningsarbeidet. Innsatsen til helsepersonell, brannvesen, politiet og Forsvaret har vært formidabel og har vært et svært krevende arbeid. Jeg vil også takke de mange som tok seg av sårede på gaten i Oslo og de som gikk ut med båt for å redde ungdommer i vannet ved Utøya. Det er mange helter på en dag som denne.

Vi minnes de som har gått bort, og ber for dem som er savnet eller skadet.

8 tanker om “Jeg kondolerer”

 1. Jeg stiller meg fullstendig bak det du sier og alle mine tanker er hos de som har mistet, et familiemedlem, venn, kollega.
  Og her står vi samlet alle sammen.

 2. jeg ser et opptak med deg på tv2 i dag , der jeg ser du får spørsmål om dette vill forandre det norske samfunn , der hvor alle andre ha svart : vi må ikke la dette påvirke vårt samfunn i daglige liv , vi må heller prøve og vise mere kjærlighet til hverandre . du: dette har forandret vårt samfunn! . hvor er det du vil, tenker jeg da?. jeg tenker også kan du legge den politikken på hylla i et øyeblikk. være så snill erna ikke vær med og spre frykt av den katastrofen, jeg vill ikke bo i Norge med et samfunn som lever med mye frykt , jeg vill ha et varmt og godt samfunn med åpenhet og godhet i .

  1. Jeg er helt enig med deg i at vi skal ha et samfunn med åpenhet og godhet.Mitt poeng med å si at Norge er forandret var å peke på at når en så stor historisk hendelse skjer, så får vi en felles opplevelse som vil prege oss. Hvordan det preger oss blir avhengig av hvordan vi selv takler og håndterer situasjonen fremover . Jeg mener vi skal møte dette med et åpent samfunn og ikke la frykt styre.

 3. Hei Erna, fin kondolanse. Det er godt å se at politikerne står sammen på tvers av partigrensene i en situasjon som denne. Jeg lurer på: Vil du, som Siv Jensen, også ta avstand fra idegrunnlaget til gjerningsmannen? Noen av dine tidligere uttalelser, som at minoritetene må forstå at de er minoriteter, gjør at jeg blir usikker på hvor du og Høyre står.

  1. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å stille spørsmål med om at jeg skal ta avstand fra idegrunnlaget, vi og jeg har alltid tatt avstand fra islamofobiske holdninger og nettopp slått ring om et samfunn hvor inge uansett religion , hudfarge eller etnisitet skal føle seg som en 2. rangs borger. Som statsråd tok jeg initativ til og fikk gjennomført diskrimineringsvern pga av religion. Jeg aner ikke hvor og i hvilken sammenheng du henter et løsrevet sitat fra. jeg vil anbefale deg å lese andre av mine blogginnlegg bl.a. om å støtte opp under de moderate muslimene så vil du se hva jeg står for.

 4. Hei Erna,
  Etter disse terrorangrepene kommer alle som jobber i regjeringskvartalet, på Stortinget og kongefamilien
  alltid til å frykte terrorangrep i sitt daglige virke ettersom alle disse stedene er åpne for alle.
  Alle politiske partier bør bli enige om å gjerde inn disse områder med bevepnede vakter døgnet rundt.
  Norge kan ikke leve med at regjering, Storting og kongefamilie, i alt sitt daglige virke, kan frykte nye terrorangrep. Uten slik beskyttelse vil alle disse være hemmet i utøvelsen av sine funksjoner.
  Det samme gjelder alle departementsansatte. Dette kan ikke Norge leve med.

 5. Du er et reflektert, varmt og flott menneske Erna <3
  Samtidig vil jeg også gi til kjenne min dypeste medfølelse til alle dem som er rammet etter massakren 22 juli.

 6. Ser i dag at du sammenligner dagens forfølgelse av muslimer med antisemittisme og at du mener at vi bør skolere oss på dette. Selv har jeg nettopp lest boka ” Islamofobi” av religionshistoriker Mattias Gardell. Her finner du et solid grunnlag for de synspunkter du nå har kommet med. Han belegger med konkrete eksempler og tallmateriale i et historisk perspektiv hvordan man iden vestlige verden i dag er inne i en bølge av islamofobi, som han påviser følger de samme mønstre som antisemittismen. Boka anbefales.
  Venil Katharina Thiis, Trondheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *