Takk for innsatsen!

Etter en hektisk valgkamp og en hektisk 100-timerskampanje står Høyre igjen som den klare vinneren av årets kommunevalg, æren for det tilhører alle dere som ytte en innsats!

Resultatet på landsbasis er bedre enn jeg tror noen av oss hadde våget å håpe på, og vi har enkeltresultater som er over enhver forventning.

Vi har oppnådd rent flertall i Evenes, Asker, Hole, Bærum, Berlevåg og Drammen. I Tromsø tredoblet vi oppslutningen, og oppnår det beste resultatet noensinne.

Det gledeligste med årets valg er at det viser Høyre er tilbake med full styrke i hele landet. I 90 av landets kommuner fikk vi en oppslutning på over 30 %, mot 34 i 2007. Vi har 23 kommuner hvor Høyre er på over 40 %, mot 10 i 2007. Dette vil også gi oss uttelling i antall ordførere.

Bak resultatet ligger det hard jobbing i alle ledd av organisasjonen. Dørbank, kampanjevirksomhet, morgenaksjoner, pressearbeid og ikke minst politikkutvikling. Vi har lykkes med å vise velgerne at vi har løsninger på de brede samfunnsutfordringene og velgerne har tiltro til at vi kan gjennomføre dem.

Den tilliten må vi forvalte videre. Både i den praktiske gjennomføringen av vår politikk lokalt, men også i å stadig utvikle vår politikk for de nasjonale utfordringene.

Bent Høie skal lede Høyres programkomité som skal utvikle stortingsvalgsprogrammet for perioden 2013-2017. Jeg håper at medlemmer, sympatisører og andre som vil bidra involverer seg og hjelper oss å identifisere utfordringene, men ikke minst å konkretisere løsningene.

Virkelige løsninger på virkelige problemer for virkelige mennesker er politikkens oppgave. Høyre har alltid gjort dette innenfor ansvarlige og realistiske rammer. Velgerne har sagt tydelig i fra at tiden for ansvar og realisme er inne. Nå er det vår jobb å levere.

Det vil kreve hard innsats å holde på Høyres oppslutning, og å sikre borgerlig flertall i 2013. To år er lang tid i politikken, og ingenting kan tas for gitt. Vi skal være stolte over resultatet, men også ydmyke. Vi har fått en tillit av velgerne, og må vise oss tilliten verdige. Den oppgaven har jeg all tiltro til at våre folkevalgte vil mestre på en ypperlig måte.

Nå gjør vi jobben frem mot 2013 – sammen!

20 tanker om “Takk for innsatsen!”

 1. Bra jobbet, Erna! Storfornøyd med resultatet på landsbasis, dessverre ble det (som ventet) AP styre i fire nye år her i min kommune (Odda). Stå på videre, og ved neste stortingsvalg stikker nok Høyre med seieren, det er jeg rimelig sikker på!
  – Marius.

   1. Idag fikk jeg den gode nyheten at det er blågrønt flertall i kommunestyret i Odda, og det er bestemt at John Opdal fra Høyre skal bli Oddas nye ordfører. Dette liker jeg veldig godt, bare et bevis på at industrikommuner også kan styres av borgerlige. En virkelig god nyhet! Nå håper jeg du tar turen innom Odda en gang i fremtiden, Erna! Det hadde vært hyggelig, blir i sannsynligvis også startet Unge Høyre i Odda også.

 2. Veldig bra jobbet Erna! Selv om det selvsagt er de lokale sakene som er viktigst ved kommunestyrevalgene er det godt med den sentrale drahjelpen fra deg og alle de andre dyktige stortingspolitikerne vi har! Neste gang er det vår tur til å hjelpe dere 🙂

 3. Et fantastisk resultat for Høyre, gratulerer så mye til deg Erna! Kunne ikke vært mere stolt over en partileder. Politikken vår er god og vi snakker om våre løsninger i stedet for å hakke på andre, kontra Ap som gjentatte ganger nevner “høyresidens skattekutt” og ikke ser ut til å kunne promotere egen politikk uten å drive negativ kampanje. (Stoltenberg nevnte “skattelette til rike” sist på partilederdebatten på NRK etter valget. Her må Høyre gjerne bli flinkere til å arrestere ham og Ap hver gang de nevner dette, om en løgn gjentas mange nok ganger tror folk på den til slutt.) Velgerne forflytter seg mot høyresiden, og Høyres gode valg i år tror jeg er et tegn på at folk ønsker seg mer valgfrihet. De er lei av at staten skal bestemme alt og at alt skal være offentlig. Folk kan og vil ta egne valg, staten må og bør ikke bestemme over oss fra vugge til grav. Det må bli færre offentlige reguleringer, mer konkurranseutsetting og mer frihet til den enkelte, den enkelte familie og den enkelte bedrift. Om Høyre fortsetter linjen med fokus på egen politikk på skatt, skole, omsorg, samferdsel osv samtidig som valgfrihet løftes frem, så gjør vi nok et brakvalg i 2013! Lykke til fremover! Statsministeren i 2013 heter Erna Solberg, det er jeg overbevist om;D

 4. Hei Erna!
  Du er et stort forbilde for meg. Jeg er 21 år og var listekandidat i Larvik Høyre. På bloggen min har jeg skrevet et innlegg med navnet “fire fantastiske”. Innlegget blitt ble plukket ut og publisert på side2.no med bilde av deg. Du er en av de fire fantastiske jeg har skrevet om. Du vet ikke hvor mye du og Høyre har bidratt til å utvikle meg som menneske. Gå gjerne inn på http://inevedeld.wordpress.com/2011/09/19/fire-fantastiske-forbilder/ for å lese innlegget! Til slutt må jeg si at jeg synes det var utrolig flott at du stilte opp i “Det blir bedre” på TV3. Du er en utrolig dame!
  Ine

 5. Når jeg i dag leser i flere medier at diesel skal avgiftbelastes høyere, kjenner jeg at jeg blir irritert. Jeg kjøpte meg NY bil for ca en måned siden (og DET er jo bra, for det klages jo konstant på den gamle bilparken i NOrge). Da jeg skulle velge bil var selvsagt drivstofftype et tema. Jeg endte med Diesel, for det var jo miljøvennlig og billigERE enn bensin. Nå viser det seg altså at vi (forbrukerene) i en årrekke har blitt anbefalt av de folkevalgte å velge et produkt som viser seg å være MER miljøskadelig enn det vi brukte før??? IMPONERENDE…. Og ikke nok med det, men når man nå (les; Krf, H og V) velger å øke avgiften på Diesel, må jeg vel si jeg føler meg dobbelt lurt. Neste gang dere skal gi miljøvennlige råd, og kompensere dette økonomisk, ber jeg dere sørge for å stå for anbefalingene dere gir. På den måten KAN DET HENDE at vi forbrukere får følelsen av at det hele ikke bare er kalkulert svindel vi blir utsatt for.

  Selv jeg forstår at miljøproblemet er noe vi må ta på alvor, men at de folkevalgte skal sko seg på denne problematikken blir for meg helt feil.

  Terje

  1. Du må ikke skjære oss alle over en kam, sammen med de andre opposisjonpartiene foreslo Høyre allerde da avgiftsystemet i 2007 ble lagt om at det skulle være en NOX komponent pga all lokal forurensing. Jeg er enig med deg i at mange omlegginger i avgiftsystemet kort etter hverandre er uheldig hvis vi skal få forbrukere til å respektere at endringene skal bidra til å gjøre bilparken miljøvennlig.

 6. Det er fortsatt all grunn til å glede seg over Høyres fremgang over hele landet. Imidlertid bør man sentralt i Høyre vurdere kursing av lokale folkevalgte i kommunikasjonens betydning og håndtering av forhandlingene etter valget. Det er jo slik at mandatfordelingen er like viktig som prosentandelen av stemmene.
  Her i Nedre Eiker ble det et solid borgerlig flertall ved H, Frp, V og Krf på 53,6% og i utgangspunktet 19 mandater mot A/SVs 16. På tross av dette valgresultatet klarte først og fremst Høyres lokale ledere å opptre slik at de to vippemandatene gikk til venstre – etter min mening ved å glemme at god kommunikasjon med de partier man tror man skal samarbeide med er særdeles viktig. Det er vel kjent at Krf og V kan vende seg både mot høyre og venstre når forhandlinger innledes. Drammen Høyres evne til å skape helhet og enighet burde vært inspirasjon nok til å sørge for at det borgerlige flertall i valgresultatet også kom til uttrykk ved forhandlingene i vår kommune. Dessverre kollapset forhandlingene og AP, SV, V og Krf samarbeider videre i 4 år, med AP i ordførerstolen.
  Eksemplet fra Nedre Eiker anno 2011 er så graverende at det burde avstedkomme såvel første-, andre- og tredjehjelp i å lære seg å føre politiske forhandlinger i kjølvannet av valg.

  1. Vi har arrangert forhandlingskyrs og har nettopp derfor lykkes i mange kommuner, nesten litt over den fremgangen vi har fått. Det klarte vi ikke alle steder og dessverre ble det slik i Nedre Eiker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *