Tusen takk for tilliten

Kjære velger, tusen takk for tilliten dere har vist meg og Høyre dette stortingsvalget. Vi har lovet at et borgerlig flertall skal gi en ny regjering med nye ideer og bedre løsninger for Norge. Det løftet skal vi innfri.

Valgresultatet har vist et solid borgerlig flertall med 96 mandater. Høyre har gjort et historisk godt valg med 26,9 prosent av stemmene. Det gir oss et godt utgangspunkt for en ny og handlekraftig regjering.

Det har vært en lang, tøff og spennende valgkamp. Mye av debatten har handlet om Høyres politikk og Høyres løsninger.

Vi har diskutert om det offentlige skal kjøpe ledig behandlingskapasitet hos private for at helsekøene skal gå ned, og mennesker raskere kan komme tilbake i jobb. Valgresultatet sier klart ja til et helsevesen med kortere køer og mer kvalitet.

Vi har diskutert om vi skal gjøre slutt på klattvis vei- og baneutbygging, og bygge mer sammenhengende med offentlig-privat samarbeid. Valgresultatet sier klart ja til mindre planleggingstid og raskere gjennomføring av store samferdselsprosjekter.

Vi har diskutert om den neste store skolereformen skal være gratis skolemat, eller en stor satsing på kompetanse hos vår viktigste ressurs som er lærerne. Valgresultatet sier et klart ja til fokus på å løfte kunnskapen hos elevene.

Vi har diskutert om vi skal bevare den særnorske formuesskatten, eller om vi skal redusere nordmenns skatt på norsk eierskap. Valgresultatet sier et klart ja til å likestille norske og utenlandske eiere, og legge til rette for å skape fremtidens arbeidsplasser i Norge.

Høyre har fått et klart mandat. Men det er nå jobben begynner. Først skal vi forhandle. Så skal vi legge frem en regjeringserklæring. Der etter skal vi starte arbeidet med å skape Norge på sitt beste. For pasienten som venter på behandling. For rusmisbrukeren som ikke får rusavvenning mens der er ledig kapasitet hos private. For eleven som har lese- og skrivevansker. For eleven som vil ha noe mer å strekke seg etter. For gründeren som ikke tør ansette en ny medarbeider fordi formuesskatten skal betales.

Vi skal være med å bygge Norge for fremtiden. Vi har ideene og løsningene som skal til. Og vi har gjennomføringskraften som er nødvendig for å gjøre landet bedre for deg og meg.

Igjen, tusen takk for tilliten. Jeg er stolt og takknemlig, med stor respekt for oppgaven. Og jeg har et brennende ønske om å skape et samfunn med muligheter for alle.

62 tanker om “Tusen takk for tilliten”

 1. Gratulerer med godt valg!
  Noe som HASTER og som MÅ tas tak i, er kaoset i barnevernet her til lands!
  Det virker som at alle som har jobbet lenge i Bv (som nå sitter med makt) gjør en siste maktbruk, før de går av med pensjon!
  Barnevernet i hele landet, BØR settes under administrasjon!
  Vi må ta vare på barna <3 Og det haster!

  1. Det er sant…. så mange familier som blir splittet opp fordi Barnevernet synes det er bedre å fjene barn hjemmefra og kaste dem på en instituisjon og håpe på at ALLE problemene skal forsvinne….. vi trenger Barnevernen REFORM! Jeg har troa på deg Erna!! Gratulerer!

 2. Jeg er glad for at vi er på vei til et veiskille i norsk skolepolitikk og at Høyre har vunnet frem med gode saker hvor dere ønsker å satse på høyere faglig kompetanse til lærerne i skolen. At dere også vil ha stort fokus på å løfte kunnskapen hos elevene er også kjempe bra! Jeg håper at i mellom disse fine løftene, at dere ikke glemmer alle barn med psykisk utviklingshemning og at dere finner tid, økonomi og et ønske om å satse på disse barna og menneskene som til daglig gjør en ufattelig stor jobb i dag. Vi har i dag over 5000 barn av ulik grad psykisk utviklingshemning og det er dessverre slik at ikke alle barn kan måles i hva de lærer på skolen av tradisjonelle fag, men hva de kan få tilført av spesial kompetanse fra spesial pedagoger, vernepleiere og andre omsorgsarbeidere for kun å mestre daglige små ting i deres hverdag. For meg personlig vil det være en stor seier hvis vår lille Emma kunne lært seg noen få ord som Mamma, hei, Mille (hennes storesøster) osv. Dette kan ikke ufaglærte mennesker hjelpe vår Emma til, men spesialpedagoger som har lettere for å finne den riktige “knappen” for å knekke kodene hos disse barna. Til og med vi, foreldre trenger også assistanse, veiledning og hjelp til å hjelpe vår datter til å utvikle seg mentalt og fysisk. Vår hverdag så langt med Høyre skolen i Oslo har på ingen måte overbevist oss at det satses nok i spesialskolene. Heller det motsatte. At økonomien spiller en langt større rolle, enn kompetanse heving, nok dyktige folk og veletablerte gode fysiske miljø (svømmebasseng på skolen med temperaturer for barn som ikke kan bevege seg, tilgang til gode og riktige hjelpemiddel, terapiridning osv) har vært gjennomgående nå i de 4 årene Emma har gått på spesialenhet her i Oslo. Nå har dere muligheten. Hjelp oss slik at de svakeste i samfunnet får en kvalitet sikring rundt sine lære og mestring forhold, og at kompetansen for de som jobber med disse barna til daglig også får en del av denne kaken. Jeg ønsker dere lykke til, og jeg vil følge nøye med disse 4 årene dere har fått lov av oss til å drive frem det beste av det beste i den norske skolen. Hilsen far til Emma 9 år.

 3. Regjering
  Kjære Erna , gratulerer så mye med et flott valg 🙂

  Ser med uro på hvordan samarbeidet mellom de 4 partiene allerede blir dømt i media
  Jeg råder deg snarest til å samle gruppen og gi alle munnbind til dette er over og Dere har fått drøftet samarbeid i fred og ro
  Du må prøve å samle alle partiene for å få så mange mandater som mulig
  Jeg synes Siv er en dyktig og kunnskapsrik dame , som jeg er helt sikker på forstår at det må fires en god del i deres yttre “høyrepolitikk”
  Samtidig må du få Skei Grande å Hareide til å tie stille til et evt samarbeid er på plass
  Det er diss to som er rebellene etter min mening
  Du og Siv holder en rolig profil nå og det er fornuftig , la for all del ikke de rødgrønne få tak i fliken her
  for så å la de ødelegge denne muligheten vi nå har til å få fart på Norge

  Husk Erna , samle de 3 andre partilederne nå i helga , prat godt og lenge , men ikke inviter media OVERHODE før dette er i boks

  Lykke Til 🙂

  PS: Husk det er flott å være Statsminister i Norge

 4. Kjære Erna. Gratulerer med flott valg! Jeg gleder meg til at du og dine utvalgte tar fatt på jobben med å rette opp skjevhetene etter de rødgrønne. Aller mest håper jeg du kan rette opp skjevhetene innenfor pensjoner. Selv er jeg trygdet etter 40 år i hardt arbeid, men blir fratatt deler av min lille uførepensjon fordi jeg velger å bo sammen med min kjære. I tillegg fikk jeg 1000.00 kr/mnd i skatteøkning siste år.
  Mitt håp er at vi som ikke stiller øverst ved bordet ved lønnsforhandlinger også kan nyte godt av det vi tross alt har betalt inn!

  1. Ja, klimaendringer èr en utfordring, men å skyve alle andre utfordringer til side og med skylapper gå inn i fremtiden med det ene problemet som eneste mål, gjør ikke at du fremstår som særlig troverdig.

   Mennesket kan lære å leve med mange slags problemer, og jeg tror dèt er viktigere å fokusere på, det å lære seg å leve med ett klima i endring, fremfor å forsøke å endre det uforanderlige. Nemmlig et klima i konstant og evig endring.

   Det er riktig og godt å bruke resurser på redusert forbruk, og det tror jeg Erna klarer like godt som noen andre. Og det vil jeg gjøre privat også. Det vil tene både klima og folk til gode og gjennom fokus på renere energi og fornuftig forbruk hvor man både gir og tar klarer man det. Dette har jeg tro på vil få fokus i Ernas regjering selv om hun ikke skriver om det i en blogg som uansett ikke kan blottlegg alt. Men, i det lange løp vil klimaet endre seg dit det vil gjennom de sykluser som er fastsatt fra tidenes morgen uvilkårlig hva vi mener om klimaet eller hva vi ikke mener.

   Jo bredere ditt syn er på fremtiden jo bedre blir det. Når det blir så smalt som ditt har jeg problemer med din troverdighet og en slik holdning vil skade langt mer enn det vil nytte for verden.

   Heia Erna og Co
   Hilsen SP velger 😉

   Mvh
   Vidar (75)

 5. Grattis med valget Erna! Vi vet du vil levere – for du er en fighter!

  Om jeg var deg (siden du er en som er opptatt av å lytte til grasrota), ville jeg laget en nettbasert ideside, la oss kalle det “folkets tenketank” der folk kan poste enkeltsaker, forslag, ting dere bør se nærmere på, kanskje med en rullemeny, der du kan velge hvilket departement som bør se på saken (evt kanskje også kommune, om saken egentlig er kommunal). Slik kan dere fange opp nitty gritty av det folk er misfornøyd med (og kanskje litt skryt også).

  Mitt første forslag vil være:
  til finansdepartementet (om omreg.avg på brukte biler): Det er grønn politikk at folk kjører nye moderne biler, fremfor å holde fast på det gamle skrapet. Hvorfor er da omregistreringsavgiften slik konstruert at det koster mellom 8′ og 20′ kroner i omreg.avg på en miljøvennligere ett år gammel bil, mens en forurensende eldre bil over 10 år koster kun kr 1500,- å omregistrere. Denne må snus 100% opp/ned. Effekten av dagens system skjønner man først når du vurderer å bytte ut den gamle skrabben med en nyere modell. Du må innkalkulere en ganske høy tilleggspris for å kjøpe en nyere og mer moderne bruktbil (som da fremdeles ikke har nedskrevet den relativt høye engangsavgiften). Snur man på det, vil en høyere omregistreringsavgift på eldre biler medføre at disse fortere vil utfases, og ikke lenger suse rundt på veiene og forurense – hvorfor, jo åpenbart: de som da skal kjøpe en eldre skrabb til kr 10′-50′ må da kalkulere inn en høy omreg avgift, og vil heller da se på en nyere modell (med lav avgift), de som skal selge en gammelskrabb, vil da heller sent seg tjent med å skrote den.

  Håper du synes dette var gode ideer – og at du tar med deg de videre. Lykke til med regjerningsforhandlinger og videre 4 år med fornuftig blå Erna-politikk!

 6. Hei. Hjertelig gratulerer med valget.
  En av masse av ting som du skal få i orden er å avskaffe formueskatt snarest som mulig.
  Og å begustige miljø for å anskaffe flere private virksomheter. Osv, osv…
  Utbygge flere og bredde landsdekkende veier slik som det er i f.eks. Polen og Spanien med stramme statsbudsjett.
  Jeg ønsker at under din, Erna, regjering, alt skal gå i oppfyllelse 🙂

 7. Bra, Erna!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  🙂

 8. Min tillit har du ikke lenger. Jeg kunne bare ikke velge Høyre av gammel vane. For mye sto på spill. Bakgrunnen ligger i den alt for store avstand mellom det verdikonservative Høyre jeg tilhørte, og det populistiske FrP.
  FrP står for meg som noe av det mest menneskefientlige jeg kan tenke meg, og i sterk kontrast til det verdikonservative.
  Vi skal nok stå han av under 4-årsnatten. Det er fortsatt et lite lys i tunnelen der framme.

 9. Gratulerer med godt valg! Endelig blir det mulig å “trekke pusten” uten å møte en vegg av sosialistisk meningstyranni og nedlatenhet. Man må kunne ønske enn annen tilværelse enn makthaverne og de politisk korrekte media.

  Håper dere gjør noe med NRK, pressestøtten og Norsk Kulturråd. Det kan ikke være meningen at staten skal finansiere så rødfarget propaganda. Er kjempelei av å bli stemplet som ekstremist og det som verre er bare fordi jeg ønsker ikke-sosialistisk styre.

  Gleder meg stort at arveavgiften blir borte. Skulle ønske dere fikk den fjernet veldig fort. Så håper jeg dere vektlegger hjertesakene til de ulike partiene i regjeringsforhandlingene.

 10. Det vil aldri noensinne falle meg inn å stemme på et borgelig parti, til det motarbeider dere fagorganiserte for mye, men jeg skjønner og ser behovet for regjeringsskifte ved jevne mellomrom, ellers blir ingenting gjort eller endret på noen måte. Det er aldri bra at samme regjering sitter for lenge om gangen, da blir de passive og tar gjenvalg for gitt.
  Så, gratulerer med seieren. Tiden får vise om dere er verdt velgernes tillit og om dere blir gjenvalgt ved neste valg. Jeg forventer ikke å se resultater av deres politikk før 1-2 år, men jeg tror ikke dere får til alt dere har lovet. Veldig mange tror dessverre at alt skal bli på stell på 14 dager bare dere kom til makten…
  Folk flest vet bedre. Jeg ønsker dere lykke til og krysser fingrene for at dette blir sunt for landet.

 11. Her er regnestykket for å bestille en slitedel til sykkelen min som jeg kjøper 2-3 av per sesong.
  Dropout (Delen) 225 kroner.
  Frakt 70 kroner.
  Fortollingsgebyr fra posten, 150 kroner.
  MVA, rundt 75 kroner.

  Pris på sykkeldel med 200 kr’s grense: 520 kroner.
  Pris på sykkeldel hvis grensen hadde vert hevet til 500 eller 1000 kroner, 295 kroner.

  Ditt løftebrudd koster meg på denne delen alene: 450-675 kroner i året.

  Jeg skjønner godt at 200 kroners grensen beskytter Norsk bedrifter, som er bra. Men mange ting må faktisk bestilles fra utlandet fordi man ikke kan få tak i dem i Norge. At dere gikk tilbake på løftet om å heve til 1 000 kroner, greit nok. At dere gikk tilbake på å heve den til et mer hensiktsmessig nivå i det hele tatt, ikke greit.

  1. Litt tidlig å sutre enda vel? De har ikke gått til regjeringslokalene enda, og det er flere enn ett parti som har noe å si. Hva som til slutt blir løsningen på dette problemet vet jeg ikke helt, men jeg håper som deg at grensen økes. Men uansett så er verdenen min for stor til at kan la en slik fille sak ødelegge noe som helt.

   Du skjønner, Dette valget handlet ikke om slitedeler til din sykkel…

   1. Nei, den handlet om å bli kvitt overdrevent byråkrati. 200 kroners grensen er en sak som mange av oss har sloss mot i flerfoldige år. Og mange var nok under inntrykk av at nå som den borgelige siden fikk flertall ville det endelig bli en løsning på problemet.

    Høyre, FRP, KRF og Venstre har alle klart kommunisert at de ønsker å heve grensen. Venstre til 500 (om jeg husker riktig) resten til 1000. Men 2 dager etter at det endelig er blitt ett klart flertall på stortinget i favør av å heve grensen gjør Høyre en krass u-sving og sier nei i stedet.

    Dette er klart taktisk, for dersom de hadde kommunisert dette på ett tidligere tidspunkt (1 uke før avstemming) ville de ha tapt svært mange stemmer til de andre borgerlige partiene.

    200 kroners grensen er en av de sakene som i løpet av de siste årene har engasjert flest nordmenn, over 100 000 har blitt med i facebook gruppen som representerer saken.

 12. Gratulerer med valgseieren!

  Håper dere får til et konstruktivt, respektfullt og godt samarbeid, som fører Norge videre i riktig fart.

  Mitt største ønske er at dere gjør noe med psykiatrien og mulighetene for arbeid for de med redusert arbeidsevne/lav utdanning. Det er for lange ventelister, for dårlig kompetanse og for lite fokus på menneskene bak diagnosene i psykiatrien. Og det er mange som faller ut av arbeidslivet i ung alder som staten tilsynelatende gir opp. Om man er utenfor arbeidslivet i ti år så betyr ikke det at man ikke kan komme inn i det igjen. De som faller ut har som regel et sterkt ønske om å få komme ut i arbeid igjen, ha kollegaer, forpliktelser, betale skatt og bidra i samfunnet.

  Ønsker deg og dere lykke til med arbeidet, og selv om jeg ikke stemte borgerlig så håper jeg at dere klarer å gjøre Norge bedre. Spiller ingen rolle hvem som gjør det, bare resultatet er bra! 🙂

  God helg.

 13. Lykke til Erna,dette klarer du brasene.Håper du gjør noe for å sikre hvem som får gå på gata av nye mennesker som kommer til landet,vi bør vite navn og nasjonalitet som minimums krav for å kunne sprade rundt for å vente på om asylsøknaden blir innvilget.Hilsen en mer bekymret ( redd ) Nordmann.

 14. Gratulerer med seieren og som ny statsminister. Endelig!

  Det var ikke bra at dere lovet å heve tollgrensene for så å gå fullstendig tilbake på det. Denne 200- kroners regelen har stått siden 1975 og verdien av denne summen var en helt annen på 70- tallet enn hva den er i dag. Mange handler på nett fra utlandet og mange får faktisk ikke tak i disse tingene her i Norge. Jeg tror neppe det vil utkonkurrere norske bedrifter å heve grensen til f.eks 6- 700 kroner. Det vil snarere gi det norske markedet sunn konkurranse slik det er i utlandet. Ønsker deg lykke til i forhandlingene og måtte dere komme til enighet i de viktigste sakene.

  1. … og hvordan mener du Erna/Høyre skal klare å gjøre noe med det som skjer innom husets fire vegger? Kan du forøvrig vise til en eneste statistikk som konkluderer med at svigerbarna i mange tilfeller er de værste?

 15. Kjære Erna.
  På grunn av ditt samarbeid med FRP så stemte jeg ikke på deg denne gangen. Gratulerer med valget og jeg ser med optimisme på hva som kan skje med landet vårt i fremtiden.
  Det er mange viktige saker å ta fatt på, men jeg har i mange år vært eier og daglig leder i småbedrifter og det blir denne saken som ligger meg nærmest.

  Jeg bruker mesteparten av tiden min på å følge lover og regler i dette store skjemaveldet som bedriftseiere er pålagt. Alltin, Nav, skatteetaten, revisor, mattilsynet, regnskapsfører. Vi trenger et mye enklere og lettfattelig system ellers vil mange grundere gi opp.

  Makten til bedriftseiere har også blitt borte. Vi trenger et fagforbund for å holde oss litt i ørene, men det kan ikke gå på bekostning av lønnsomhet og kvalitet på bedriften din. Ønsker man topp kvalifiserte og motiverte arbeidstakere så kan man ikke bli sittende igjen med en ansatt som man ikke ønsker. Makten til fagforbundene må reduseres og arbeidstakere må vise at de duger og at de ønsker jobben. Det er alt for enkelt å bli sykemeldt eller beholde jobben.

  Lykke til med de 4 første.

 16. Jeg ser Du lurer på om Livet etter døden er virkelig, Jada, Erna det er det, og bevisene er der !
  Du vil møte pappa, klart det, men vil du nå møte alle ??
  Både Du og Jens Stoltenberg og de falske Henkki Holmås og Jan Egeland og Erik Solheim og Jonas Gahr Støre og den sittende Kontorhaugen du nå skal inn på Regjeringsbygget 4000 personer som ga pokker i Indonesia 2004-2005-2006-og 2010 også katastrofene som Jens Stoltenberg kasta 110 korrupte millioner til Guttungen i Norges Røde Kors i 2008 og dermed drepte 10 000 barn og 70 000 voksne i Sichuan Provinsen i Kina og Erik Solheim som kasta 90 millioner korrupte penger til Jan Egeland i 2010 og drepte over 220 000 på Haiti i katastrofen der + alle de andre katastrofene dere ga pokker i, men kan vi se at Jeg får noen mulighet nå til og rette opp alle de feil under Bondevik Regjeringens massedrap og 2 kriger som heller ikke skulle vært, og Utøya som heller ikke skulle vært hvis ikke Statsminister Jens Stoltenberg lagde sin egen Krig mot Libya, der Breivik fikk, skulle få 1 kilo diamanter for Jobben han gjorde av den Libyanske ledelse, men istedet fikk Gull i prisklasse 14 millioner som er hos Norsk politi som liksom ingen eier, som ble stoppet på Gardermoen,,!!
  Mye skjær i sjøen her i 8 års dårlig politikk av APE Regjering !!
  Håper du retter opp alle disse feila, men også feil at du roste Jens !!
  Du skulle tatt en Siv !! passer mye bedre !!

 17. Her er min spådom.
  Hvis du i det hele tatt klarer å samle en firepartiregjering, kommer den til å sprekke før perioden er over, og så må arbeiderpartiet ta det ansvaret dere sjelden klarer. Borgerlige koalisjoner har jo tradisjon for å sprekke, så det kommer nok til å skje denne gangen også. Historien vil gjenta seg.

 18. Du ha’kke fått den av meg, Erna. Jeg stemte blankt, jeg. Jeg vil ikke ha ditt foretningsdiktatur noe mer enn jeg vil ha Jensemanns sosialkommunistiske diktatur.

  Jeg vil ha frihet! Men det er ikke tilgjengelig i Norge, “Verdens beste land å bo i”, landet som av FN er kategorisert som et svakt diktatur på lik linje med land Norge kritiserer for å være fullverdige diktaturer, så som Hviterussland og Ukraïna. Så kos deg gjerne med å være Stasminister i et diktatur du. Jeg tviler sterkt på at du vil gjøre noe med det.

  Ja, og forresten… Kom du rett ut av dusjen til partilederdebatten i Stortingets vandresal? Det så ut som om du hadde på deg en morgekåpe. Så jeg kunne ikke noe annet enn å lure på hvor mye som var under…

 19. Gratulerer Erna!
  Jeg blir snart en student og jeg håper dere åpner for muligheten for at studentene kan låne mer fra lånekassen og\ eller at stipendet øker. Det er en sak som har blitt diskutert masse, men gjort lite av. Og jeg håper det blir en av dine første endringer som statsminister.
  Og gratulerer igjen!!!

 20. GRATULERER så masse med valgseieren! Ønsker det lykke til med jobben som statsminister – synes du leverer stort allerede! Lykke til med endringer i offentlig sekter (hvor jeg jobber som vikar på ente året…), ser frem til nye og bedre løsninger for Norge!

 21. Det går bra å vise Verden sannlig.
  Det et kvinelig overvåket samfuun jeg er veldig gla når det er offentlig som kiviner statsminster på grunn av mannen i landet har ingen mulighet å styre i landet fordi damen som styrer hjemmet det viser gjennomsnitt forsker i mange mål i landet ::Nå landet for damme offentlig det var hemmelig ::

 22. Det er mindre som avgjøres i Norge fordi Norske politikere med AP og Høyre i spissen har overført mye makt til Fransk-Tysk styret (EU). Dette betyr at Høyre kommer til å styre Norge etter direktivet fra Fransk-Tysk styret og fortsatter å overføre makt til Brussels. Representativ demokrati i Norge er i fare og det spiller ingen rolle hvilket party er valgt her. Jeg mener at tiden er mogen for Nordmenn å danne et folkelig party som kan reinnføre demokrati og folke styre i Norge. Nei til EU (Fransk-Tysk styret) bør ta initiativet i denne retningen.

  1. jeg er ikke politikkere å overbesteme men jeg sier hva jeg opplevde luring men vi er i Europa men siden vi bor små land som har ingen grense med europa jeg kan ikke overbesteme dem å få Europa makt .Men mange EU landet har hal del norsk og hal del tysk og fransk og englisk det er mange men hvis de hal del norsk og hal del europisk prate bra jeg syns hvis vi prate som har ingen blood med dem det kan bli lurt med dem::

 23. Det blir spennende med forandring. Selv er jeg nærmere sentrum enn Høyre, men er positiv til at sosialistene er ute, hvis de er det. Tror dessverre det kan bli en rotete periode,

  Noe av det jeg er mest spent på er hvor forelsket H er i læreren, f.eks. i forhold til etterutdanning. Det er en svakhet ved dagens system at kommunen skal betale halve regninga. Da blir det som med mye annet avgjørende hvor du bor.

  Jeg er ellers spent på oljeboring i Lofoten. Ser for meg at det er et overveldende flertall for i Stortinget, mens mindretallet i regjeringen kanskje lykkes i å forhandle frem et nei. Da sitter neppe regjeringen veldig trygt, og får nok ikke mye støtte i Nordland og Troms ved neste valg. Misunner deg ikke den jobben. Jeg håper ellers dere ser galskapen i å bruke 30 milliarder av felleskassen for at idretten i Oslo skal få 3.

  Du skal visst legge en kabal snart. Du er vel klar over at det er lettere med Candy Crush? Kabaler går sjelden opp, men du kan jo jukse når ingen ser på. Bare for å nevne det, jeg er en joker som gjerne skifter jobb (I den forrige regjeringen var det visstnok både en bartender og kundebehandler), men når sant skal sies er jeg langt bedre skriftlig enn muntlig. Når jeg tenker meg om aner jeg knapt nok hva politikk er. Har ikke peiling på kortspill heller, men det er kanskje slik at jokeren blir liggende i eska.

  Uansett. Gratulerer fra dypt nede i korteska.

 24. Gratulerer – du er ikkje mitt val, men når folket har stemt deg fram, ynskjer eg at du med dine gjer det som til det beste for landet vårt dei kommande åra.

 25. Gratulerer med et godt valg, jeg er en aktiv arbeiderpartimann, men her har folket talt, jeg håper at du og dine samarbeispartnere lytter til folket og gjør et godt arbeid for kommunene vi bor i, det er nøkkelen til at vi alle skal ha det bra.

 26. Gratulerer med valget. Håper dere kan få orden på underreguleringen av pensjonen. Det er ikke slik at utgiftene forsvinner den dagen man blir pensjonist. Så håper vi at det blir orden på mer effektiv behandling av strømmen av asylsøkere. Vi kan ikke ha det slik at det kan ankes i det uendelige og til slutt har de vært i landet så lenge at de må få opphold uansett. Ikke minst må det ryddes i alle kriminelle elementer som kommer i store mengder, og så tar vi godt vare på de som er virkelige asylsøkere. De som motarbeider og skjuler sin identitet må en finne raske løsninger for. Alle kan gjøre sitt til at identiteten kan fastslås ganske raskt om de vil.

 27. Hei

  Gratulerer med valget, selv om jeg er en av de som ikke bidro til det, er det på sin plass å nevne. Jeg har lest sakene dere fronter, jeg bor i distrikts- norge og er opptatt av at de blir ivaretatt, jeg ser ingenting om landbrukspolitikk,rovdyrkonflikten eller om at dere vil foredle norsk matproduksjon?? Jeg skal gå rett til kjernen, jeg skrev ett innlegg da rovdyrene herjet som verst her i Oppland, det ble bla. publisert i Klassekampen. Jeg legger det ved her, og håper du leser det.

  VERN NORSKE BYGDER.

  Jeg jobber som reingjeter i Vågå Tamrein AS. I den forbindelse har jeg fjell og skog som min arbeidsplass hele året. På grunn av det har jeg mye kunnskap og mange erfaringer og opplevelser med dyr i utmarka, både ville og tamme. Vi i tamreindriften i Sør-Norge er ikke så hardt rammet av rovvilt under beitesesongen om sommeren for bufe som i Nord-Norge. Det er fordi at sauen som vi deler beite med er et mye lettere bytte og blir foretrukket av rovdyra. Men jeg sier ikke at reinen ikke er berørt av rovdyr.
  Jeg kunne skrevet side opp og side ned om dette temaet, men velger å gå rett inn i kjernen, nemlig forvaltningen av rovviltet slik den praktiseres i dag, behandlingen av norske bønder og hvilke konsekvenser dette får for Bygde-Norge og for Norge.
  FØRST: det skal ikke være rovvilt der det skal være beitedyr. Den saken taler for seg selv i media. Tallene for skadet og drept sau på beite er skyhøye og verre enn noen gang. Og husk rovvilt, spesielt da ulven, dreper for å drepe. Den som har sett en saueflokk der ulven har herjet glemmer det aldri.
  Sauebøndene opplever dette gang på gang og den konsekvensen jeg frykter, er at flere vil slutte med sau. Det vil være tragisk.
  I Norge har vi den luksusen at vi kan produsere førsteklasses kjøtt rett fra skog og fjell. I disse dager med så mye fokus på økologisk mat og miljø. Hva er vel mer økologisk og miljøvennlig enn dyr som nytter seg av beite i utmarka?Hva hvis det blir matmangel og vi ikke kan importere mer kjøtt? Tenk at lille Norge er selvforsynte med mat fra utmarka i mange måneder i året. Og for et liv for husdyrene å kunne gå ute i fri natur og selv velge det de vil spise. Og hvilken mat blir det for oss. Vi har flere matmerker av høg kvalitet som oppnår høge markedspriser til beste for produsenten. Merker som Norsk Høgfjellslam, Reinkjøtt fra Jotunheimen,
  Lammekjøtt fra Hallingskarvet osv. Vi må ha bønder og reineiere som produserer og leverer dette.

  En annen ting er at dersom jordbruket i de små bygdene blir borte, alle småbruk legges ned, da dør Bygde-Norge. Hva skal vi gjøre da? Skal alle bo i by, alle bli leger eller akademikere? Hvem skal jobbe på hotell og turisthytter, drive nærbutikker eller snekre hytter til alle disse menneskene som bor i by
  Og ferierer her i norske bygder? Har dere tenkt på at mange av disse som driver butikk, snekrer hytter, serverer på hotell eller kjører postbilen også har et småbruk med sau? Hvis holdninger til rovvilt og landbruk skal vedvare slik som i dag, vil alt dette bli borte. Bygde-Norge og norsk kulturarv og de smålokalsamfunn vil bli ødelagt. Norge er ikke et industriland i utgangspunktet. Frem til vi fant oljen drev nordmenn i stor grad med jordbruk. Det må vi ikke glemme. Hvis ikke det blir gjort noen seriøse tiltak for beitedyra våre i norsk utmark, vil Norge stå overfor mange andre problemer. Husk at vi er et ledd i en viktig næringskjede alle sammen. Vi må ta vare på det norske og de fantastiske naturressursene vi har her i landet, OG vi må ta vare på hverandre.
  Til sist, for å oppsummere: jeg vil ha norskprodusert kjøtt, jeg vil ha fjell, skog og vann som blir forsvarlig forvaltet og jeg vil ha levende bygder. Vi i Norge har alle forutsetninger til å få det til, men da må hodet brukes! Tenk på norske bygder, norsk mat og sist, men ikke minst, tenk dyrevelferd.

  Ragnhild Normann Jacobsen

  reingjeter

 28. Kjære nye statsminister. Jeg har en bekjennelse å komme med; Jeg har stemt Ap både i år, og tidligere år. Ikke at det skal trenge å beklages, men min “skyld” ligger i noe langt flauere. Jeg har nemlig stemt av uvitenhet. Jeg har dannet min mening ut fra diskusjonene på pauserommet, etter utsagt fra kolleger, venner og familie og ut fra hva det er “forventet” at jeg også skal mene. “Vi skal ta vare på de svake, Høyre vi ta fra de fattige og gi til de rike og FrP vil avskaffe alle goder i samfunnet, styggepartiet selv”. Selvfølgelig stemmer vi Ap, vi har det jo så godt i dag.. Jeg har alltid virkelig trodd dette. Ap er “snillepartiet”, Høyre og blåsiden er “slemmepartiene”. Men etter all kritikken som har rast nå etter valget, våknet det en nysgjerrighet i meg. Spesielt etter all kritikken mot regjeringssamarbeid og etter jeg leste et blogginnlegg som gikk rundgangen sin på facebook og twitter, hvor skribent utlovet tusen kroner til den som kunne finne én ting positiv ting ved Fremskrittspartiet.. Ok, det var harda bud, tenkte jeg, og satte i gang å lese.. Jeg leste hele den tykke blekka av FrP`s prinsipp og handlingsprogram. I samme slengen måtte jeg også lese andres partiers program. Og jeg må si at den tusenlappen blogger utlovet, den vil jeg innkreve! Å sette seg inn i politikken var noe helt annet enn folkesnakket jeg alltid har basert min stemme på. Det var virkelig flaut å innse at min genuine samfunnsforståelse og mening faktisk tilhørte høyresiden, og ikke “gode gamle Arbeiderpartiet”.
  Frihet og ansvar, jeg er så absolutt der. Det er dét jeg vil ha i vårt samfunn! I samme øyeblikk fikk jeg også en forståelse for Jensens seiersbrøl på valgvaken, som jeg selv sammen med kolleger har rakket ned på som en bekrefelse for deres dårlige politikk. Om jeg hadde blitt utsatt for samme feilaktige mobbing som FrP og Jensen blir for sin politikk, ville jeg brølt enda høyere enn henne! For ei seier, til tross for folkehatet.
  Jeg kan også som hun bloggeren vedde tusen kroner på at de hardbarka motstanderne av FrP ikke har snøring på hva partiet egentlig står for! Jeg håper så inderlig at de kommer med i regjering, og endelig får visst folket at å danne en mening uten å ha satt seg inn i politikken, egentlig er litt flaut.

  Heia Erna! Gratulerer!!

 29. Erna Solberg, du og Siv er det Norge trenger nå. Ta gjerne med Trine. Men Hareide med KrF treng vi ikkje. Dere klarer Dere uten KrF. Så, Gratulerer, og stå på, for Norge.

 30. Skaff alle noe og gjøre, det vil føre til bedre selvtillit blant folket å det vil også føre til et folk med bedre livskvalitet 🙂

 31. Terje tollefsen 42 er samboer med zenia rodriguez 28 fra cuba. Sammen har de sønnen kristoffer 2,5 år. Lider av en degenerert muskel sykdom som gjør at han krever konstant tilsyn og oppfølging. Han kan bl.a ikke spise selv han har en knapp I magen så få4 maten direkte innen magesekken. Han er 2,5 år gammel og hans vekt er 7 kg. Det er uvisst hvor gammel han blir. I tilleg han venter stor operasjon av ryggen pga en stor scoliose (97°) og den må opereres hver 6 måned så lenge han vokser.
  Nå skal moren sendes tilbake til cuba, fordi UDi og UNE mener at faren ikke kan forsørge henne. Zenia har vært I arbeid og selv bidratt til å forsørge familien, men fikk beskjed om at hun måtte slutte fordi hun hadde ikke tillatelse lenger. Senere er hun også blitt frattatt sitt norske personnummer og registrert som utflyttet.
  Zenia har bodd I norge siden mai 2009.
  Terje er for tiden selvstanding næringsdrivene. Han har tidligere jobbet som tømmermann. Det er nå svært vanskelig å få seg jobb I en firma fordi han bruker mye tid på sin syke sønn.
  Familien har engasjert advokat stenseth det siste halvannet året, den er dyr og kommer ingen vei. Å ta saken til retten koster ca 150 000 kr.
  Nå frykter de for familiens og sønnens.
  Norge land Føler mye empati med de som kommer fra andre landet og de har det så tøff der…. men det føler ingen empati med en arvorlig syk multihandikap norsk gutt som må vokse opp uten mor pga farens økonomi. Er dette her for det barnets beste??
  Som en siste utvei er familie nå villig til å fortele sin historie.
  Terje 94260273

 32. Hei Erna

  Gratulerer så mye med valget! Dette har vi ventet lenge på. Nå håper jeg du setter psykiatrien og spiseforstyrrelser på agendaen, og at Bent blir den nye helseministeren!

 33. Heisann Erna, først en forsinket gratulerer med ny jobb som statsminister. Skulle ønske du ikke trengte å regjere sammen med FrP…..
  Så et aldri så lite ønsker: jeg håper du ikke gjør alvor av å holde ditt løfte til KrF og FrP ang. fastlegenes mulighet til å kunne reservere seg mot å henvise til abort. Abort er ikke noe som velges for enkelthetsskyld. I Norge har vi selvbestemt abort og slik bør det forsatt være!!!! Hvis en kvinne ikke ønsker å gjennomføre et svangerskap, er det ingen andre enn hun selv som skal ta den endelige avgjørelsen om dette. Hun må uansett leve med den avgjørelsen hun tar, og derfor er det hennes rett til å ta denne avgjøfrelsen selv. Det er heller INGEN som har lov til å fordømme noen som velger å ta abort. So please: la stortingsrepresentantene SELV få stå fritt ifm spørsmålet om reservasjonsretten. Noe annet vil være å gå baklengs inn i fremtiden.
  Lykke til!

   1. Let the People go! Travel ban does not solve the problem  By Temesgen Zewdie  October 29, 2013 ________________________________

    ________________________________

    The Honorable Temesgen Zewde is foreign relations chief of UDJP (Andenet) Party (Photo: Ethiomedia) The recent decision by the government of Ethiopia to ban domestic workers from traveling to the Middle East and Arab countries is myopic at best and stone-age governance at worst. Any sensible government would define the alleged problem and seek solutions without subjecting innocent people to lose their Constitutional and Universal Rights to travel to their places of choice. This type of draconian government decision can only happen in a one-party totalitarian state. Any rational government would ask itself why its citizens choose to travel to another country by hundreds of thousands instead of staying put in their own country. Most people need income to live on, and support their families; and hence they need to work to earn money. The stagnant Ethiopian Economy does not create jobs; and when it does, you have to belong to a corrupt ethnic net-work Ruling party circle to secure employment. For the majority of the population who do not belong to this corrupt circle of thieves, the choice is to travel to an equally unenlightened savage environment to earn a living or starve. There are many Ethiopian domestic workers who have lost their lives and some seriously injured because of abuse by their employers during their stay in the Middle East, and Arab Countries. The fact of the matter is, domestic workers do not have much of a choice; it is either to stay in their homeland Ethiopia and starve, or flee the country to a lawless foreign land and a hostile environment; where human rights of workers are grossly neglected, or most of the time abused. Any responsible government would investigate the cause of injustice, death, and injuries sustained by its citizens in a foreign land through its diplomatic mission in host countries; and seek diplomatic and legal solutions to mitigate the crisis; or better yet, make an honest and vigorous effort to accelerate the economic development of the Country to create conditions of employment available to all citizens without bias to ethnic favoritism, corruption, and nepotism which is rampant under the current administration. The people at the helm of power in our Country seem to have no clue, nor do they care about the right of the individual to work and support himself/herself and their family in any place of his/her choice as long as they meet the legal requirements of the host country. What is one supposed to do if not work and earn a livening? I have argued both as a member of parliament (2005-2010), and as a member of the Opposition since then, that the double digit GDP economic growth propaganda of the Ruling elite is an illusion sometimes supported by International money lenders to systematically loot the country for their mutual benefit, while allowing the narrow ethnic Ruling cliques continue its misrule and pillage of the resources of the country to satisfy its insatiable desire for money, power, and ethnic chauvinism. In Ethiopia, almost 70 percent of the urban youth is unemployed. To make matters worse, 20 percent of the rural population is flocking to the urban area in search of employment. Those who are capable of escaping the miserable economic deprivation and lack of freedom in their homeland flee the Country by tens of thousands endangering their lives; by any means necessary, legally or illegally. In 2009 alone over a hundred thousand Ethiopians have illegally crossed over to Yemen with the hope of reaching Saudi Arabia. An equal number of Ethiopians have also migrated to Sudan and Kenya in search of a better life. It would be an understatement to say that any responsible government would be alarmed by the mass migration, and the loss of life in the process. The Ruling Party just walk-up to this monumental national problem and the first step it took to mitigate the crisis was a travel ban to the Middle East and Arab Countries, without due consideration to the Natural, Constitutional, and Universal Rights of its subjects. While unemployment is a source of despair for many Ethiopians, an equal number of urban consumers are stretched to the limit to meet their daily expenses because of the high cost of living instigated by the upward spiraling inflation. While the government purports inflation to be in the single digit using its mouth piece propaganda media machine, it is actually in the double digits which is attested by the escalating prices in the local markets for goods and services which have quadrupled in the past few years especially for agricultural commodities such as Teff, Corn, wheat, cooking oil, sugar, coffee etc….commonly consumed by the people of Ethiopia. The purchasing power of the local currency (birr) has depreciated almost 60 percent within the past four years, making life impossible for people with fixed income such as government employees, and retirees. This is a Country where 90 percent of the population earns less than two dollars a day; and where 5 to 8 million people are exposed to food insecurity at any given year. While the cost of living is extremely high because of the ravaging inflation, the Regime is busy flooding the economy with printed money, while at the same time widening the budget deficit, making an already bad situation worst. The Ruling Party refuses to use conventional macroeconomic tools to bring inflation under control for fear of deflating its shattered political image. The external debt of the country has ballooned to 15 billion dollars; without taking into account the 6 billion dollar international debt cancellations the government received in 2006 from Western Countries. In addition, the country suffers from shortages of foreign exchange, which has forced the current account deficit and the balance of payment to widen, which in turn has forced the government to reserve just enough money to cover a one month of imports. The Ruling Party has the distinction of running a continuous trade deficit with all its trading partners; not having a single instance of trade surplus with any international trading partner in the last 23 years of its dictatorial misrule of the Country. Who among us would not wish to flee from a country mired in social, political, and economic problems to last generations to come? Not only the domestic workers flee their country to the Middle East, and Arab Countries; the rest of us, living in various western countries, are proof to the atrocious social, economic, and political conditions in our country. No government has the right to hold its citizens hostage by declaring a travel ban; the decision by the government to ban travel has fortunately pointed to the glaring inadequacy of the government in managing the social, political, and macro-economic governance of the Country. It is illegal to ban travel to any Country short of a military hostility between two countries. In a democratic society the right of a citizen to work and earn a living is legally guaranteed, and cannot be abridged by the whims of dictators. In conclusion, I would like to suggest, what in my opinion, would be a common sense solution to the problem. a) The source of the conflict between employer and employee should be researched, so that the government has facts and figures to base its future decisions.  b) Hostilities between employer and employees could be reduced if entrepreneurs in Ethiopia are encouraged to open training schools for migrant workers to learn the language, culture, tradition of host countries.  c) Trained government diplomats (courses in 101 International Relations would help), sensitive enough to seek legal and diplomatic solution to the conflict.  d) Networking with international Human Rights Organizations to highlight the problems in host counties. Travel ban is not a solution. The underground movement to smuggle people out of the Country would begin in earnest because of your callous decision. The sooner you learn from your monumental mistakes the better for all of us. The writer, Temesgen Zewde, is chairman of Foreign Relations Committee of the UDJP (Andenet). He was also member of parliament.

 34. Hei, mor Norge

  Jeg er en gammel mann som haaper at Norge endelig har faatt en en bedre ledelse
  etter nesten 100 aar med AP-tyranneri.

  Men …

  Jeg kan ikke si jeg er veldig komfortabel med at Hoyre bruker web-media som gaar
  rett inn i NSA crunching (Face book, Twitter) osv

  Jeg tror at Norge er en selvsstendig stat, selv om Einar Gerhardsen trodde noe annet
  da han fikk kalde fotter etter nach-spiel i Nord-Norge av russisk invasjon.

  Please, vaer saa snill.

  Bygg og bruk norske web media som er kvalitets-sikret av troverdige nordmenn.

  Sir Tim Berners Lee oppfant ikke web for at NSA skulle gjore Orwells 1984 bok
  en realitet. USA fant ikke opp web, men Internet. Ingen grunn til aa sende
  sensitiv norsk informasjon ut av landet.

  Hvorfor Norge har mer “faith” i US&A enn Danmark, Sverige er historistisk,
  men ikke realistisk i vaare dager

  Vennlig hilsen

  Per HAGEN

 35. Nå som dere har kommet i regjering har jeg et håp om at tannhelsen også kan bli rimeligere for enhver…. at man kun skal betale egenandel/ha et egenandelstak på en viss sum. Slik det er nå er det bare rikfolk som har råd til å få sjekket tennene sine, og faktisk småbarnsforeldre med vanlige jobber som underprioriterer å gå til tannlegen pga de må prioritere det barna trenger. Sånn kan vi ikke ha det. Det ender opp med tannkjøttsykdommer og enda verre – at de får betennelse som sprer seg til hjertet (endokarditt).
  Når kommer tannhelsen inn i folkehelsen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *