Høyre i regjering trygger Norge for fremtiden

PK-halvårligNye og bedre løsninger. Regjeringen leverer på det vi gikk til valg på. Men vi ser også fremover. Høyre i regjering trygger Norge.

Denne uken var tiden kommet for å invitere pressen på litt is og jordbær i hagen utenfor statsministerboligen – og dernest oppsummere det politiske halvåret som nå er gått.

Stortingssesjonen er avsluttet, på de fleste skolene har klokken ringt ut for siste gang dette skoleåret og i sosiale medier er de første feriebildene begynt å dukke opp.

2013 var annerledes enn i dag.

Mange utfordringer så annerledes ut.

Det som var klart, var at vi sto overfor en situasjon hvor vi gradvis måtte omstille Norge til et bredere næringsgrunnlag.

Derfor gikk vi til valg på å bedre konkurransekraften, på å jobbe med forskning og utvikling, på å bidra til å løfte kunnskapen og kompetansen i Norge.

Derfor gikk vi til valg på å sikre et skattesystem som stimulerer til flere investeringer, på å løfte samferdselsbevilgningene betydelig.

Vi gikk også til valg på å løse en del av de oppgavene vi så var helt åpenbare i vårt samfunn. Å få ned helsekøene, å jobbe bedre med rusomsorgen, å sørge for styrkede tiltak for dem som står i fare for å ramle ut av arbeidslivet.

Selv om verden har forandret seg mye rundt oss, har vi holdt fast ved disse hovedlinjene, samtidig som vi har løst nye oppgaver på veien.

Prioriteringene stemmer med de langsiktige utfordringene til det norske samfunnet.

Noe av det viktigste denne regjeringen gjør, er å trygge Norge for fremtiden.

Å sikre at vi har vekstkraft i vårt samfunn, at vi har mulighet til å finansiere velferden på lang sikt, at vi kan løse viktige oppgaver i dag, men at vi samtidig kan levere et samfunn til våre barn som lar dem skape muligheter for alle.

Vi har hatt en plan. Vi har en plan. Og den jobber vi etter.

PK-halvårlig3
En kaffetår med journalistene under pressekonferansen. Begge foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

I løpet av denne våren har regjeringen fått gjennomslag for og løftet frem enda flere av de sakene vi gikk til valg på i 2013.

 • Styrkede rettigheter for eldre, et fortsatt løft for eldreomsorgen
 • Vi har kuttet helsekøene og bedret pasientrettighetene
 • Rusomsorgen og psykiatrien prioriteres. Vi tetter hull i det sosiale sikkerhetsnettet
 • Asylpolitikken er strammet inn og vi har fått kontroll på tilstrømningen
 • Vi fortsetter å satse på kunnskapen i skolen
 • Vi har fått et mer vekstvennlig skattesystem – og fortsetter rekordsatsningen på forskning og utvikling

Jeg kan nevne en rekke andre saker. Men hovedbildet er at vi etter tre år ligger godt an i henhold til Sundvolden-erklæringen.

Jeg er også glad for at det de siste månedene har kommet rapporter som tyder på mer optimisme i norsk næringsliv. Den økonomiske politikken virker, tiltakspakken har effekt.

Men vi lener oss ikke tilbake, for ledigheten kan fortsette å stige.

Samtidig er det sikkerhetspolitiske bildet i endring. Trusler fra ekstreme grupper, risikoen for terrorangrep og et mer uforutsigbart Russland setter Europa under press.

Regjeringen styrker Forsvaret, blant annet gjennom den nye langstidsplanen som vi la frem sist uke. Vi hever beredskapen. Vi styrker politiet. Vi jobber målrettet mot radikalisering og ekstremisme. Og vi bidrar til å bekjempe kriser og konflikter som skaper motløshet, knuser fremtidstro og dermed kan drive folk på flukt og avle farlig atferd.

Å trygge verden ute er å trygge verden hjemme.

Fredag kom nyheten om at et flertall av det britiske folket har stemt for at Storbritannia skal gå ut av EU. De store politiske utfordringene som migrasjon, sikkerhet og klima vil fortsatt bare kunne løses i fellesskap.

Vi trenger mer samarbeid, ikke mindre. Regjeringen vil følge situasjonen nøye. Min viktigste oppgave som statsminister er å ivareta Norges interesser.

12 tanker om “Høyre i regjering trygger Norge for fremtiden”

 1. Fortell meg heller hvor mye godt din regjering har gjort for oss som lite eller ingenting har. Vi som pga sykdom ikke kan arbeide, men har uføretrygd og en ubetydelig barnetrygd som ikke har vært i bevegelse på over 30 år til å ta vare på mine to kjære diamanter på 5 og 7 år. For oss fjerner dere fradrag og særfradrag som gjorde at vi hadde mer å rutte med før uføretrygden ble alminnelig skattebelagt. “Dere kan jo jobbe ved siden av” – Robert Eriksson – men vi kan faktisk ikke det. Vi er mange som ikke kan arbeide ved siden av pga f.eks lunger som ikke fungerer godt, etc… Før hadde vi i alle fall litt mer å rutte med – i dag sliter vi – pga deg og din regjering. Du har kanskje hørt uttrykket “mye vil ha mer, og F…. vil ha fler”? Det stemmer – for med deg og dine blir de rikere bare rikere og vi får bare mindre og mindre. Når skal dere begynne å tenke på oss? Det skjer aldri med Høyre og Frp. Garantert. Barnetrygden gjør dere jo heller ikke noe med. Var medlem i Høyre en stund, men tenkte “hvorfor skal jeg være medlem i et parti som ikke tar parti for de som er syke, uføre og fattige i samfunnet?” Derfor meldte jeg meg ut. Trodde Høyre hadde forandret seg siden 80- og 90-tallet, men dengang ei. Vis at du også er Statsminister for oss og gjør noe godt og gi oss en drastisk, men GOD endring, slik at også vi kan leve godt sammen med våre små barn.

  1. Ja sant det du skriver her dette er ikke partiet for syke å uføres trygdede å oss som vil gi barnebarn oldebarn ett land di tær å få barn I å er trygt å sende di ut uten å bli kidnappa å voldtatt takket være våre nye berikelse erna gjerne vil hjelpe her til tross for at hun kan hjelpe 3 ganger så mange I nærheten liggende land å lik kultut

   1. Min politikk er en streng og rettferdig asylpolitikk. Vi har foreslått og fått vedtatt betydelige innstramminger i asylpolitikken. Vi foreslo noen som Stortinget ikke vedtok, det synes jeg er uheldig. I dag har vi svært få som kommer til Norge , det skyldes lekre forhold bl.a. Regjeringens tydelige politikk.

   2. Unni kommenterte du, men som vanlig unnlater du å svare på det jeg skrev. Det unnlot du også å gjøre da jeg skrev til deg i 2014 og 2015. Vel, din sekretær skrev noe vagt tilbake, men ikke på det jeg spurte om. En ting skal du vite kjære Erna, både Kjell Magne, Jens og Gro svarte personlig på henvendelser.

 2. Nei! Høyre i regjering trygger ikke Norge for fremtiden. En rasering av Forsvaret i nord med nedleggelse av Kystjegerkommandoen, alliert treningssenter i Harstad. Nedleggelse av Andøya, for å flytte kapasiteten til Evenes, som er vedtatt nedlagt. Flytting av helikoptre fra Bardufoss til Rygge, som også er vedtatt nedlagt. Nedleggelse av nasjonalt kompetansesenter for helikopter på Bardufoss blir nedlagt nesten før det er kommet i drift.
  Dette er på nivå med regjeringer og politikere Norge var belemret med i 1930-årene, og er en enestående svak regjering i forsvarssammenheng.

 3. Å spørre Erna Solberg om noe som angår svært mange Nordmenn er like nyttig som å se maling tørke,men spør henne heller om en eller annen såkalt flyktning,da kommer det lange utfyllende svar med en gang.Vi Nordmenn er ikke verdt papiret vi skriver navnet på en gang,men all verdens snyltere og terrorister er hjertelig velkomne i Norge og får sydd store dunputer under armene fra dag en ! Det er virkeligheten i Norge i 2016 !

 4. Hvem tror du at du lurer Erna, du og dine er noen nikkedukker for EU, et EU i oppløsning! Innen neste valg så har enda flere land forlatt det du vil vi skal gå inn i, et falleferdig “Das dritte reich”, Hitlers drøm gikk i oppfyllelse, men nå, akkurat som naziriket, så faller dette korthuset sammen og! Høyre er ikke for folket, de er for EU! Jeg vil at alle som leser innleggene her på bloggen din skal vite at det er et nytt parti som prøver å komme inn på stortinget, et parti som vil jobbe for folkets egen frie vilje til å være med å ta viktige avgjørelser som gjelder det norske folk, nemlig NORGESPARTIET!
  Gå inn der og skriv ut opprop og signer og send inn til dem så de får de 10000 underskriftene som må til for at de skal komme inn på tinget og kanskje redde Norge fra EU’s klør! Norge er et fritt, selvstendig og uavhengig rike, dette står i §1 i Norges lover! Det står ikke at EU skal bestemme hva vi skal og ikke skal gjøre, heller ikke at EU har rett til å pålegge vårt land nye lover og regler (som de selv ikke følger), heller står det ikke at vi er avhengig av EU for å handle med resten av verden! VÅKN OPP FRA TORNEROSE SØVNEN DERES OG SE HVA DERE GJØR MED VÅRT FEDRELAND!!!!!
  http://www.norgespartiet.no/

  Farvel til høyre og andre pro EU parti! NORGE ER ET FRITT OG UDELELIG RIKE! §1 har dere brutt gang på gang, den første var Gro Harlem Brundtland!!! Dere er landsforrædere, på en verre måte enn det Vidkun Quisling var, og han ble hengt for landsforæderi! Dere har gitt Norge for en slikk og ingenting til EU, og betaler i tillegg flere milliarder for det hvert år, det er forskjellen på Quisling og dere! Han ville iallefall beholde landet, ikke overføre makten til utenforstående slik dere vil.

  Jeg kan se for meg at når du leser dette så ser du for deg en nazist eller en terrorist, men da tror du feil, jeg elsker mitt land og jeg vil at det fortsatt skal være selvstendig og fritt! EU har INGENTING med våre lover og regler å gjøre, og har heller ingen rett til å pålegge oss noe som helst! Hvem har satt seg inn i de 29 hyllemetrene med lover og regler pålagt av EU? Vi har en lovbok som er under 10 cm tykk, som er klar og tydelig, hva skal vi med all dritten fra EU’s byråkrati? Tenk selv! Kom dere ut i en vanlig jobb og se hva vi som betaler skatt gjør for landet, kontra det dere gjør for landet!!!! Dere har sveket folket i snart 40 år, på tide dere hører på folket!

 5. Dette er ikke annet enn svada – ren ønsketenkning. Overvurdering av egen fortreffelighet.

  Husk, hittil har du vært en gedigen skuffelse. Du har ca. et år igjen til å bevise ar du er Norges statsminister, og at du setter nordmenn i fokus. Hvis ikke er du ute av regjeringskontorene i 2917!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *