Bedre løsninger som trygger Norge: Tre år med Høyre i regjering

erna-solberg-foto-hans-kristian-thorbjornsen-52-smallI dag er det tre år siden Høyre-FrP-regjeringen sammen med KrF og Venstre startet arbeidet med å trygge Norge for fremtiden.

Vi er ikke ferdige med alt vi skal gjøre, men i løpet av disse tre årene har vi kommet godt i gang med oppdraget velgerne gav oss.

Vi lovet velgerne mer kunnskap i skolen. I skolepolitikken vet vi mye om hva som fungerer og ikke fungerer. Derfor har Høyre og samarbeidspartiene prioritert etter- og videreutdanning til lærerne. Nå får 5 000 lærere tilbud om dette hvert år, og frem mot 2020 er målet vårt at 25 000 lærere skal ha fått tilbudet. Vi prioriterer også tidlig innsats fordi elever som trenger ekstra hjelp må få den hjelpen så tidlig som mulig, for ikke å bli hengende etter.

Vi lovet velgerne kvalitet og valgfrihet i helsetjenesten. Med Høyre i regjering har færre mennesker måttet sette livene sine på vent i helsekø fordi vi har økt valgfriheten og utnytter ledig kapasitet hos private. Flere får hjelp, og ventetidene går ned. Helsekøene er redusert med over 56 000 personer. Faktisk gjennomførte sykehusene én million flere utredninger og behandlinger i 2015 sammenlignet med 2012. Det betyr altså noe hvem som styrer sykehusene våre. Fremover løfter vi heldøgns pleie og omsorg, hvor både kvalitet i omsorgen og flere sykehjemsplasser er viktig.

Vi lovet velgerne trygge arbeidsplasser og raskere utbygging av vei og kollektivtrafikk. Selv om oljeprisfallet har endret hverdagen for mange, ser vi flere lyspunkter i økonomien nå. Reiselivet blomstrer, skip flagger hjem og det skapes rekordmange nye bedrifter. Dette står i skarp kontrast til de tunge beskjedene mange familier på Sør- og Vestlandet har fått etter de siste par åene. Men også her skimtes det tegn av en bedring. Høyre har tatt grep om omstillingen, på både kort og lang sikt. På kort sikt skaper vi aktivitet gjennom tiltaksplasser og omskoleringstiltak, vi har investert mye i vedlikehold og vi bygger mye vei og jernbane. På lengre sikt satser vi på forskning, innovasjon og gründerskap for å skape de nye arbeidsplassene. Vi bygger kunnskapssamfunnet vi skal leve av i fremtiden. Vi skal gjøre det mer lønnsomt å skape nye jobber gjennom vekstfremmende skatteletter og ny infrastruktur.

Verden rundt oss ser ganske annerledes ut i dag enn da vi overtok regjeringskontorene. Norge er et lite land og vi er sårbare for det som skjer rundt oss.

Mennesker som opplever krig og håpløshet drives på flukt. Ett av våre naboland bryter folkeretten og annekterer deler av et annet lands territorium. Terroranslagene kommer nærmere og rammer urovekkende ofte.

Innad i EU ser landene ulikt på fremtiden og Storbritannia vil bryte ut. I den største økonomien i verden knytter det seg spenning til et presidentvalg hvor mer står på spill.

Det mest alvorlige oljeprisfallet på flere tiår har fått store følger for mange norske familier og bedrifter.

Det er ingen tvil om at verden har blitt mindre forutsigbar i løpet av de siste årene. Her hjemme får det også følger for hvordan myndighetene skal sikre tryggheten i landet.

Vi må møte den nye situasjonen med et politi og et forsvar som er bedre rustet til å holde Norge trygt. Derfor gjennomfører vi en reform av politiet og har foreslått en langtidsplan for Forsvaret som vil forsterke og fornye Norges forsvarsevne.

Jeg har i denne bloggposten noen få eksempler på hva Høyre har fått til i regjering så langt. Men det er fortsatt mange oppgaver som skal løses.

Utfordringer som trenger mer, og ikke mindre, Høyre-politikk.

Et knapt år før neste stortingsvalg er jeg helt sikker på én ting:

Høyre har bedre løsninger som trygger Norge.

8 tanker om “Bedre løsninger som trygger Norge: Tre år med Høyre i regjering”

 1. Mener du virkelig at du gjør Norge bedre Erna Solberg. Seriøst…du tar jo fra dei som har minst hvert år nå. Uføre og syke tar du fra. Du selv tar til deg ei skikkelig lønnsøkning. Du må gjerne det men du trenger ikke ta fra andre som ikke har noe. Jeg blir så sint og har lyst til å skrike til dere politikere som driver folk ned i depresjon og nedstemthet. Hvorfor???

 2. Hvordan kan du mene det.Erna?Ser du ikke faren ved å la alle disse islamistene/muslimene få så stor makt her i landet vårt.Etter noen år med makt vil de innføre sharialover her.Da vil også vi miste den friheten vi har i dag.Du ser hvor mange som rømmer fra islam p.g.a.terror og forfølgelse.Det er jo fulstendig tvang og underkastelse.Er du våken for dette.Erna?.Følte bare at jeg måtte minne deg på det selv om dette ikke var i din fortelling om hva du hadde fått til.Stopp islamiseringen før det er for sent. Enda så kan du gjøre noe, men du hvet ikke hvor lenge.Har følt at du har vært for feig og ettergiven,men håper ikke at det er tilfelle.

 3. En ting jeg glemte.Hvorfor kan dere ikke stoppe pengestrømmen til Hamas??Dere hvet jo at pengene ikke går til å bygge opp Gaza eller å hjelpe folket som bor der.Hamas bruker dem kun til å skaffe seg våpen for å kunne utslette Israel.Derfor står arbeide med oppbygging nesten stille der.Med dette at Norge er med og støtter Hamas i å drepe jødene,da går landet vårt en stor risiko i møte. Den som velsigner Israel skal selv bli velsignet står det klart i GUDS ORD. Spørsmålet er da. Hva er det motsatte? Jo, det er forbannelse.Skal det norske folk oppleve forbannelse p.g.a.feighet og ettergivenhet hos politikerne? Dette er alvårlig. Tenk over dette ,Erna.

 4. Nå må dere skjerpe dere…..klasse 2 er helt borte…dere har pålagt eneforsørger og forsørge Varna til de er 23…så lenge de går på skole…men dere tar vekk barnetrygd og fradrag på skatt. .når de bor hjemme…og dere tar av de som har minst….ned med prisene på mat og strøm…kommer alle til gode…få egenandel inn i tannbehandling.

 5. Jeg vet om folk som har levd på 35 kr dagen, her i Norge. Nødhjelpssatsene er en ren hån mot egne medborgere. Om en ikke har leieavtale og egen adresse, så får en ca 1000 kr måneden å leve for, og noen får ikke en gang det’. Hvordan kan en forvente at folk skal klare å komme tilbake til samfunnet hvis de ikke har sted å bo, ikke penger til mat eller klær, ikke penger til buss. Da kan de jo ikke en gang møte på jobbintervju. Skal de møte i gamle møkkete klær og med en utsultet mage som skriker på jobbintervju? Og om de får jobb, så vil det likevel gå en måned før de får lønn, og enda lenger tid før de har penger til å skaffe seg bolig.
  Forstår landets politikere, og ERNA, hvilken psykisk belastende situasjon dette er? Hvilken angst, depresjon, fortvilelse og håpløshet som medfølger?
  Tror ERNA det er veldig smart å gjøre folk psykisk syke? Hva koster ikke det samfunnet? Vet hun at NORGE ligger på toppen i antall tvangsinnleggelser og selvmord blandt unge?
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/hoeyre/solberg-lev-for-70-kroner-dagen-eller-jobb/a/10049864/

 6. Joda, noe bra har dere sikkert gjort. Men jeg husker din første nyttårstale som statsminister.
  Jeg fikk virkelig troa på deg, dere skulle satse på psykiatrien sa du. Det er mulig at det har skjedd andre steder enn i Sør-Trøndelag, det vet jeg lite om. Men i Sør-Trøndelag er det flere og flere som tar livet sitt.
  Jeg hadde vært en del av den statistikken selv hvis ikke en tilfeldig forbikjørende stoppet og fikk tak meg. Bilen hennes ble vraket, men denne ukjente damen sa at livet mitt var mer verdifult enn en bil.
  Det samme synes ikke de som jobber på psykehuset som tok meg i hånda og ønska meg lykke til med å dø når jeg dro dit.
  Legevakta kom, jeg ble tvangsinnlagt der jeg kom fra, men personalet så ikke på papirene ambulansen og politiet hadde med, de sa jeg kunne gå. Ny runde, men da var politiet obs på at psykehuset hadde latt meg gå, så jeg kom meg ikke over rekkverket før politiet kom.
  Tilbake til psykehuset, samme legevaktlege. Også denne gangen kunne jeg bare snu i døra å returnere i håp om at DENNE gangen skulle jeg klare det. Men da sto politiet å venta på meg, igjen samme legevaktlege som ringte psykehuset som sa de bare skulle slippe meg og dermed la meg hoppe.
  Legevaktlegen sa at det hadde hun ikke lov til, og kontaktet ansvarshavende overlege på legevakta som sa at hvis jeg ble sendt ut en gang til så ble det meldt inn til fylkeslegen.
  Så jeg ble kjørt til avdelingen, der de ønsket meg lykke til med å dø.
  Nå skulle jeg ha fastvakt (altså kontinuerlig tilsyn). Men dagen etter så var det på’n igjen. Med at de ønska meg lykke til med å dø. Og hadde jeg ikke blitt tvangsmedisinert/behandlet ved intensiv avdelingen på St. Olav så hadde jeg dødd.

  Er det sånn du ønsker pasienter skal behandles? I Sør-Trøndelag på avd Østmarka er denne måten å behandle pasienter mer regelen enn unntaket. Og en av sjefene der kommer med de mest horrible uttalelser. Jeg har fått høre at mamma måtte dø før jeg får hjelp, at jeg er for feit til å ha en spiseforstyrrelse (har en BMI på 15).

  Som sagt, under den nyttårs talen hadde jeg virkelig troa, men nå vet jeg ikke lenger… Psykiatrien har overhodet ikke blitt bedre i Trondheim i allefall.
  Vi får riktignok et nytt fint bygg, men det er ikke bygningen som er det viktigste i behandling, det er at du kan stole på behandlingsteamet. Og med en sjef som ikke lar de som kjenner pasienten ta selvstendige avgjørelser og roter til der han finner det for godt, så hjelper det ikke om man har egne suiter til rom….

  Det er noe i det at tillit tar lang tid å bygge opp, og kan fjernes på få sekunder. Og slik er det i Trondheim nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *