Et budsjett for flere jobber, bedre velferd og en trygg hverdag

Et budsjett for flere jobber, bedre velferd og en trygg hverdag!
Det har blitt mange intervjuer i dag. Her med Dagbladet på statsrådssalen på Stortinget i ettermiddag.

Arbeidet med budsjettet har vært krevende, men fordi vi alle har strukket oss, har vi også nådd et godt resultat.

Med statsbudsjettet Stortinget vedtar i dag legger vi grunnlaget for arbeid og aktivitet neste år, og for den langsiktige omstillingen som Norge må gjennom.

Det er et budsjett som holder fast ved arbeidet med å skape pasientens helsetjeneste, styrke rusomsorgen og fremme det psykiske helsearbeidet.

Det løfter barnehage og skole. Det gir mer hjelp til mange av våre mest sårbare. Det bekjemper ulikhet. Det forsterker arbeidet for det grønne skiftet, slik at vi kan nå våre klimamål.

Jeg startet dagen i NRK-studio for å delta i Politisk kvarter. Tema var naturligvis budsjett.
Jeg startet dagen i NRK-studio for å delta i Politisk kvarter. Tema var naturligvis budsjett.

Vår aller viktigste prioritet er å skape flere jobber og gjennomføre tiltak som motvirker ledigheten.

Selv om ledigheten har gått ned i de fleste fylker det siste året, preger følgene av oljeprisfallet fortsatt hverdagen til mange norske familier og bedrifter – spesielt på Sør- og Vestlandet.

Derfor er tiltakspakken på om lag 4 milliarder kroner viktig.

Den er målrettet til de regionene og bransjene som er mest berørt. Vi fortsetter å pusse opp skoler og sykehus. Vi vedlikeholder vei og bane og gir verftene oppdrag fra det offentlige.

Vi prioriterer arbeid, aktivitet og omstilling der det trengs aller mest.

Den økonomiske politikken innebærer i sum en kraftfull innsats for å sette ledige hender i arbeid, og for å skape nye lønnsomme arbeidsplasser.

img_8391
I replikkordskifte med Ap-leder Jonas Gahr Støre under finansdebatten. Ap kritiserer oss både for ikke å prioritere, og for å prioritere.

Vi satser også i 2017 kraftig på investeringer i infrastruktur, forskning og kunnskap. Det vil redusere næringslivets transportkostnader, øke nyskapingen og heve kompetansen i befolkningen.

Slik loser vi Norge trygt gjennom den langsiktige omstillingen. Det må vi. For bare slik kan vi sikre velferden fremover.

Regjeringen fører en offensiv klimapolitikk som forsterker klimaforliket. Sammen med Venstre og KrF har vi løftet ambisjonene i klimapolitikken.

Budsjettet for 2017 er dermed et godt budsjett for miljøet og for alle som vil ta grønne, smarte og nyskapende valg.

Jeg vil takke samarbeidspartiene for innsatsen. Det er ingen hemmelighet at arbeidet vært krevende.

Men vi har alle strukket oss, og derfor har vi også nådd et godt resultat.

Vår Staude i God Morgen Norge lurte på hvordan jeg ligger an med juleforberedelsene. Der har jeg nok ennå litt å gå på.
Vår Staude i God Morgen Norge lurte på hvordan jeg ligger an med juleforberedelsene. Der har jeg nok ennå litt å gå på.

Diskusjonene har vært energiske og de har krevd tid. Men samtalene har vært konstruktive og tuftet på de fire partienes grunnverdier.

De har vært preget av respekt for at det også innad i den borgerlige leiren er ulike tilnærminger til noen av utfordringene i vårt samfunn.

Men til grunn har det hele tiden ligget et felles ønske om å gjøre landet vårt enda bedre å bo og arbeide i.

Slik har vi lyktes i å samle oss om gode løsninger.

Løsninger som skaper flere jobber, sikrer velferden, bidrar til en trygg hverdag og styrker det grønne skiftet.

11 tanker om “Et budsjett for flere jobber, bedre velferd og en trygg hverdag”

 1. Gratulere med en bra jobb! De var bra at de ikke ble noen budsjettkrise,de er de verste som kunne ha skjed. Nå er de bare og senke skuldrene,å alle er konstruktiv,så går de bra! Lykke til videre!

 2. Uten Erna Solberg hadde muligheten for havari vært større. Og Støre bør kanskje ikke hovere over krisen i budsjettarbeidet.

  Om han mot formodning skulle stable sammen et flertall så vil han selv komme i spagat mellom SP, Rødt og MDG. Støre bør være mer ydmyk.

  Takk Erna. Godt jobba😀👍

 3. Bare så utrolig trist at dere er så oppsatt på å legge ned den norske sjømann! Full fart utforbakke, og det mens vi er som mest sårbare! NIS på kysten er IKKE godt nytt!!!!

 4. Det er helt utrolig at dere skal ta vekk gratis fysioterapi for kronisk syke som det et tatt mye fra tidligere.Hadde dere vist hva det betyr for å holde en oppe i det daglige hadde dere latt det være som før.Hva skal til for at dere forstår det????Har dere satt dere inn i hverdagene til kronisk syke??Hvor vil dere hen???Det er flere som vil få en mye verre hverdag no,de har ikke penger til å ta den behandlingen de trenger.Lett for dere å se på kroner og ører å stryke vekk,men tenk på de som er i disse gruppene ,og det er dokumentert bevis at behandling hjelper,mange av de vil no lide.Flere har ikke peng til å betale for fysioterapi selv.Må si at det virker som dere ikke bryr dere en dritt om kronisk syke.Jeg ber deg Erna om å tenke dere godt om,jeg skriver dette for jeg er i en gruppe med MS som venter på kode skal knekkes,jeg ser dagene til flere av de,trening m/fysioterapeut og behandling holder de oppe.Det rører mitt hjerte med tanken på hvor mange som får en dårligere .Hvorfor var V og Krp mot at dere tok vekk fysioterapi?Kunne dere ikke bli enig der og?Ja ja Erna vi får se hvordan dette går.Småpeng for dere ,men mye for de som har lite.Du Erna er flink i ditt arbeid,rolig og sindig,men ville gjerne hatt deg med på en ukes trening med fysioterapeut/med de med en kronisk sykdom.Kunne skrevet mye mer,men tårene triller nå med tanke på alle de svakeste med kronisk sykdom som nå er satt i bås.😭😭😭

 5. Dette har vi hørt før. Er det på tide å våkne opp fra dvalen og fantasien om at alle har det like bra i dette landet? Dere har selv sørget for egen velferd der dere stenger ute en betydelig gruppe mennesker i vårt felles samfunn, hva har dere konkret tenkt å gjøre med det?

  Jeg traff Støre på flyet her om dagen, da jeg var på oppdrag for Standpunktet i Oslo. Jeg fikk meg ikke til å synke ned på den øvrige pressens eget nivå, så jeg lot være å plage ham med mine spørsmål og lot også være å oppføre meg som en respektløs paparazzi. Det kalles respekt, til orientering. Jeg lot ham derfor fortsette uavbrutt for å gjøre jobben sin, som jeg tross politisk uenighet, respekterer.

  Jeg håper derfor du viser såpass respekt som Statsminister, at du tar deg tid til å svare meg på denne henvendelsen.

  På forhånd takk!

 6. Venter fortsatt på et svar fra deg Erna vedrørende gratis fysioterapi for oss med en kronisk sykdom. Håper inderlig det blir revurdert. Vi er flere som sliter veldig no. Ja det vil t.o.m bli lagt ned fellestrimgrupper fordi der er flere som ikke har økonomi til dette. Det hjelper med trim har forskning vist. Ja det er nok flere som også kommer seg ut i en ellers hard hverdag, det mykner opp hverdagen bokstavlig talt. Hadde du bare vært å sett hvilke krefter og vilje som blir brukt under disse treningene/behandlingene under kyndig hjelp av fysioterapeut hadde du nok blitt imponert Jeg synes det er en trist julegave de kronisk syke får. Hvor skal dette ende?? Venter på et håp. Takk

  1. Rema 1000 har slagordet “Det enkle er oftest det beste”. Siden Trond Giske som kulturminister varslet å stenge FM-båndet fra 1.1.2009 har jeg vært uenig i dette. DAB er greit nok det, men la NRK P1 fortsette på FM. Trenger de penger til dette, kan de jo selge en av DAB-kanalene til kommersiell kjøper. Jeg har ikke forstått Høyre i debatten om DAB. Lytt litt til “grasrota” i denne saken. Det kan lønne seg på gallupen.

 7. Kultuminister Helleland! Lønningen til toppen i NIF,den er helt ute av styring! Før over midlene til Særforbundene,og ikke som nå,at NIF deler ut. Di deler ut til seg selv først,og da er de ikke mye til lag og foreninger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *