Haka i plata, Kristin?

I dagens VG uttrykker jeg min bekymring for at arbeidsledigheten kan bli rekordhøy og peker på at regjeringen har gjort for lite for sent, og bare bruker halve verktøykassen i kampen mot den økende ledigheten. Nye prognoser fra NAV støtter mine uttalelser og viser at arbeidsledigheten kan vokse til å omfatte nesten 150 000 mennsker i løpet av neste år. 

Kristin Halvorsen argumenterer ikke mot det jeg sier, hun velger heller å karakterisere det. Hun bør heller konsentrere seg om å forklare hvorfor det er så viktig å øke skattene for bedriftene og drepe investeringslysten når stadig flere bedrifter går i underskudd, med den konsekvens at flere blir sagt opp eller permittert.

Kristin tvinger norske familieeide bedrifter til å øke utbyttene p.g.a. økt formueskatt i en tid der de trenger kapital for å sikre arbeidsplassene. Stoltenberg har gjentatte ganger uttalt at det er vanskelig å finne målrettede tiltak for å lette situasjonen for privat sektor. Det er fordi regjeringen har låst seg selv til å ikke bruke det mest åpenbare tiltaket; nemlig skattelettelser.

Halvorsen kan fortsette å mene at skattelette er hakk i plata, men likevel har hun måtte bite i det sure eplet og gjennomføre Høyrepolitikk hun selv fjernet før krisen. Hun strammet inn på Skattefunn – skattelette på forskning og utvikling i bedriftene. P.g.a. krisen har hun måtte reversere det.

Regjeringspartiene på Stortinget har støttet Høyres forslag om høyere avskrivningssatser på maskiner, også et tiltak Kristin fjernet i begynnelsen av denne perioden. I krisen på begynnelsen av 90-tallet forsøkte AP-regjeringen seg med å øke skattetrykket på familieeide bedrifter gjennom økt formueskatt. De slo retrett da de så virkningen. Så lær av Gro: Økt skatt på bedrifter i krisetider forlenger og forverrer krisen!

Kristin: Lavere skatt er ikke hakk i plata, men et viktig verktøy for trygghet og optimisme. Det gir investeringslyst og trygger arbeidsplasser.

8 tanker om “Haka i plata, Kristin?”

 1. *kremt* …du, hvis dere mener at dere har løsningen på problemet må dere argumentere FOR det, ikke tråkke andres forslag ned for å få deres forslag opp.

  Mulig den eldre generasjonen velgere beit på den taktikken men dagens velgere vil ha ærlig spill. Det værste dere gjør er å kaste skit på opposisjonen. Det ser bare dumt ut.

  Hvis dere mener å ha en god løsning på de trange tider så legg frem en godt argumentert plan på hvordan dere har tenkt å løse det.

  Det norske sammfunnet trenger en handlekraftig løsning og ikke at dere politikere bruker dette som en mulighet til å trøkke hverandre ned. Det er jo sånt unger gjør på barnehagestadiet for å posisjonere seg.

  …drit i hva Kristin sier og gjør, kom med hva DU vil gjøre 🙂

 2. Fint at Høyre støtter regjeringas forslag om bedre avskrivningssatser. Men når du skriver at dette er “…et tiltak Kristin fjernet i begynnelsen av denne perioden” så må jeg spør. Hvor har du dette fra? Satsene har ikke vært endret siden Stoltenberg I plaza-forhandlinger med Bondevik.

 3. Nå synes jeg det er på tide for ALLE dere politikere å komme dere ut av sandkassa.

  Slutt å kaste sand og dritt på hverandre, og begynn å konsentrere dere om egen politikk. Det er den vi som velgere er interessert i.

  Hvis dere ikke snart forstår det, så er jeg rimelig sikker på at sofavelgerne kommer til å øke i antall framover, for de fleste velgerne har vokst fra sandkassa forlengst.

  Jeg sier som Røti over her; drit i Kristin og kom med hva DU vil gjøre!

  Og hils gjerne til resten av gjengen der inne og overbring budskapet 🙂

 4. PS. Det første partiet som innser at regelverket innen NAV er helt på trynet, og er villige til å gjøre noe med det, får min stemme til høsten.

  Det holder ikke og bare kjøre på “restarbeidsevne” og se helt bort ifra diagnoser. Diagnoser sier faktisk en hel del om arbeidsevnen i seg selv. Man blir sendt fra den ene spesialisten etter den andre uten at NAV tar hensyn til uttalelsene uansett, så hva er vitsen?

  Og NAV’s egne “spesialister” er kun til hjelp for NAV og ikke for brukeren. Jeg har selv en horribel såkalt “speialisterklæring” fra en av NAV’s egne psykiatere som går veldig langt i å stemple meg som psykopat, så min tillit til dette systemet er borte. Og jeg vet at jeg ikke er den eneste!

  Hva har DU tenkt å gjøre med dette? Jeg vet allerede hva Jens & Co har gjort, så det trenger jeg ingen påminnelse om. 😉

 5. Røti, skjønner godt at du etterlyser handlinger. Nå sier jo Erna i denne posten hva som er Høyres løsninger, nemlig at man også må ta ibruk skattelettelser, slik at bedriftene enklere vil kunne ansette og ikke minst beholde ansatte.

  Tante-Sofie, jeg kan selvfølgelig ikke kommentere din sak spesielt. Men generelt vil jeg si at Høyre vil styrke NAVs evne til å hjelpe og vi vil også ta ibruk private firmaer som har god kompetanse på dette området.

  Eirik Løkke
  Kampanjerådgiver.

  PS! Ber om forståelse for at partilederen ikke kan delta på bloggen hele veien. Men jeg forsikrer om at kommentarene leses og vi som jobber nær henne, skal etter beste evne selvfølgelig svare på de utfordringer som kommer.

 6. # Eirik Løkke

  Hvis Høyre hoster opp en pakke/løsning for næringslivet som det går ann å leve med, så er vel skatter og avgifter et sentralt tema vil jeg tro?

  Men, det må være en langsiktig løsning som ikke bare redder stompene på de store konsærnene men også skaper muligheter for ny industri. Det må bli lønnsomt å produsere her i landet. Helst fra råvarer og helt frem til ferdig produkt.
  Arbeidsgiveravgiften skulle vært fjærnet for produksjonsbedrifter. Man kan jo se litt på transportbeskattningen også, det er jo en grunn til at det blandt annet er en del virksomheter i glisgrendte strøk som legger ned på grunn av at transport av råvarer og ferdigprodukter blir for dyrt.
  Dessuten er det en del enkeltmannsforetak som kan vokse og bli større med ansatte hvis man legger mere til rette for det veitdu 🙂

 7. # Erik Røkke

  Jeg takker for svaret, og har selvfølgelig full forståelse for at du ikke kan kommentere min sak spesielt.

  Jeg har bare påpekt noen svakheter ved NAV’s system idag, og jeg håper noen kan lempe litt på de umenneskelige kravene som blir stilt brukerne pga. dagens regelverk.

  NAV må aldri glemme at når det gjelder både attføring, rehabilitering og uføretrygd så er det i utgangspunktet snakk om syke mennesker, og slik vi blir behandlet idag så er faktisk NAV den som gjør oss enda sykere enda lengre, og slik kan vi ikke ha det!

  Dette er min hjertesak, og jeg kommer til å følge nøye med i valgkampen framover.

  Godt valg! 🙂

 8. heia høyre og de andre borgerlige partiene. sist gang dere regjerte har den norske mann aldri hatt det så bra. man må nesten helt tilbake til vikingtiden for å kunne sammenligne:) jeg gleder meg til valget å for å se at dere tar rotta på de rød grønne og se til at Norge får fart i økonomien igjen. det blir en deilig dag. og hvis det fortsatt er lov så skal jeg sette meg på terrassen og nyte en iskald duggfrisk pils og glede meg til en ny dag på jobben for da vet jeg at det alltid vil være sol. jeg som har vært tidligere hjernevasket AP-stemmer skjønte jeg var blitt lurt en gang på slutten av 90 tallet da man faktisk fikk litt penger i lommeboka.

  Nei jeg syns det er på tide med en regjering som gir folk litt valgfrihet til hva de skal bruke pengene sine på og en regjering som skjønner økonomi. Norge er er et land med mange syter og klagere. bare det går litt dårlig en periode så skal staten ta ansvaret. Norge er det landet i verden med best velferdsordning. og enda så får ikke norske mann nok. jeg synes folk må ta litt ansvar for seg selv og ikke bare henge etter staten hver gang det butter i mot. selvfølgelig skal man ha rett til et minimum, men ikke så mye at det er attraktivt å spekulere i. dette var nok syting for min del, men jeg gleder meg til høyre og folka begynner å svinge de norske hjula i gang igjen.

  ps: jeg blåser i alle valgkamp triks for jeg vet at høyre vil gjenoppstå som et sunt alternativ sammen med de andre borgerlige og at vi kan få en sunn balanse mellom velferd og en sterk privat sektor.
  ønsker dere en riktig god fremtid

  hilsen Stian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *